


تاریخ : شنبه سی ام شهریورماه سال 1398 | ساعت 21 و 47 دقیقه و 46 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
روزشمار سی و نهمین سالگرد هفته دفاع مقدس با شعار «ما پیروزیم» در استان چهارمحال و بختیاری اعلام شد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جواناز شهرکرد، سرهنگ پاسدار محمدرضا سلیمانی مسئول حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدسسپاه قمربنی هاشم (ع) با تسلیت ایام محرم و گرامیداشت فرارسیدن سی و نهمین سالگرد هفته دفاع مقدس گفت: برنامههای گرامیداشت هفته دفاع مقدس امسال با شعار «ما پیروزیم» در استان اجرا میشود.
او افزود: عناوین و روزشمار سی و نهمین سالگرد هفته دفاع مقدس به شرح زیر است.
یکشنبه ۳۱ شهریورماه ۹۸؛ قدرت، توانمندی و اقتدار نیروهای مسلح
دوشنبه یکم مهرماه ۹۸؛ دانش پژوهی، معرفت، جوانان، سربازان
سه شنبه دوم مهرماه ۹۸؛ رونق تولید- حمایت مردمی، خودباوری
چهارشنبه سوم مهرماه ۹۸؛ بصیرت، دشمن شناسی، ولایت مداری، دفاع همه جانبه
پنج شنبه چهارم مهرماه ۹۸؛ شهیدان، جانبازان، آزادگان، فجرآفرینان
جمعه پنجم مهرماه ۹۸؛ معنویت، وحدت ملی، خانواده و ورزش همگانی
شنبه ششم مهرماه ۹۸؛ رزمندگان، حماسه آفرینان، جهادگران
یکشنبه هفتم مهرماه ۹۸؛ فرماندهان، پیشکسوتان و مسئولان
امسال اجرای ۳۲ عنوان برنامه هفته دفاع مقدس از ۳۱ شهریور سالروز شروع جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۵۹، در استان آغاز میشود.
تاریخ : شنبه سی ام شهریورماه سال 1398 | ساعت 21 و 25 دقیقه و 03 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
تمام سال منتظر اربعین و میزبانی از زائران امام حسین (ع) هستیم
رضاطلبی

رئیس موکب امام رضا(ع) در راهپیمائی بزرگ اربعین در باره میزبانی از زائران اباعبدالله ، به قدس آنلایناظهار داشت: عشق به امام حسین(ع) و خدمت به زائران او را از کودکی با شیر مادر و تربیت پدرانمان در یافت کرده ایم.
وی افزود: به خادم الحسین بودن افتخار می کنیم و اعتقاد داریم حضور زائران پیاده سید الشهداء در ایام اربعین در منازل ما ،خیر و برکت را در زندگی و رزق و روزی ما فراهم می کند .
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: از اینکه در آستانه پیاده روی بزرگ اربعین در کشور ایران حضور پیدا کرده و به زیارت امام رضا(ع) و همچنین رهبر معظم انقلاب توفیق پیدا کردیم بسیار خوشحال هستیم .
وی ادامه داد: با توفیق الهی امسال نیز در عمود ۲۸۵ و در موکب امام رضا میزبانی و خدمتگذاری شایسته ای از زائران امام حسین(ع) از اقصی نقاط جهان و بویژه مردم جمهوری اسلامی ایران خواهیم داشت .
تاریخ : پنجشنبه بیست و هشتم شهریورماه سال 1398 | ساعت 14 و 26 دقیقه و 27 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
خاطره خوشنویس تبریزی از استاد شهریار
انگار خدا صدای قلبم را شنیده بود/ شهریار آرزو داشت قرآن را خوشنویسی کند
خدیجه زمانیان

قدس آنلاین: زنوزی در آرشیوی که در منزلش دارد دستخطهای زیادی از شهریار به یادگار دارد.این خوشنویس بسیاری از ابیات و اشعار شهریار را خوشنویسی کرده که بعضی از این خوشنویسیها در حضور خود شهریار بوده است.
زنوزی اولین بار که نام «شهریار» را از زبان یکی از معلمهای دوره ابتدایی اش میشنود ، نسبت به این شاعر کنجکاو میشود. بعد از تحقیق شیفته شهریار میشود و آرزو میکند روزی این شاعر را ببیند. دست تقدیر او را مقابل شاعر بزرگ قرار میدهد و دوستی دیرینه ای میان این دو شکل میگیرد.
به انگیزه سالروز درگذشت استاد شهریار خاطره آشنایی میر حسین زنوزی با شهریار را از زبان خودش میخوانیم.
« دانش آموز کلاس ششم ابتدایی بودم و در مدرسهای به نام «سالار» درس میخواندم. یادم هست معلم دینی ما کتابی آورد به نظم و نثر و گفت: شعر «علی ای همای رحمت....» شهریار در این کتاب چاپ شده است. من آن زمان شهریار را نمیشناختم. از معلمم پرسیدم شهریار کیست؟ وقتی معلمم از شهریار برایم گفت همان لحظه آرزو کردم روزی او را ببینم.
آن زمان من دانش آموز بودم و شهریار یک شاعر برجسته.
انگار خداوند صدای آن بچه ۱۲ ساله را شنیده بود. درست زمانی که سی ساله شدم در سال ۱۳۶۰، خیلی اتفاقی استاد را در جایی دیدم. من آن سالها خوشنویس شده بودم و بسیاری از اشعار استاد را تحریر کرده بودم. در همان اولین جلسه دیدار متوجه شدم استاد من را میشناسد چون آثارم را دیده بود. همان جلسه به من گفت روز بعد به دیدارش بروم. روز بعد به خدمت ایشان رسیدم و آن آشنایی مختصر، به دوستی نا گسستنی بین من و استاد شهریار بدل شد و باعث شد سالها در خدمت ایشان خطاطی کنم.
هفتهای یکبار به ملاقات ایشان میرفتم و با هم خطاطی میکردیم. شهریار هم بسیار خوشخط بود و این خط خوش را از پدرش فرا گرفته بود. استاد معمولاٌ همه اشعارش را تحریر میکرد. وقتی من پیش ایشان میرفتم به ایشان قلم و مرکب میدادم. افتخار میکردم در محضر این شاعر بزرگ هستم. به دلیل علاقهای که به او و اشعارش داشتم، ابیات زیادی از اشعار ایشان نوشتهام. بیشتر اشعار او را خطاطی کردهام.
یکی از آرزوهای استاد شهریار این بود که قرآن کریم را خوشنویسی کند اما عمر وی فقط اجازه داد تا یک سوم قرآن کریم توسط وی خوشنویسی شود.
تعداد تابلوهایی که از ابیات استاد نوشتهام در خاطرم نیست چون آن قدر زیاد است که شمارش آنها از دستم در رفته است.»»
تاریخ : پنجشنبه بیست و هشتم شهریورماه سال 1398 | ساعت 14 و 21 دقیقه و 49 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
تاریخ : پنجشنبه بیست و هشتم شهریورماه سال 1398 | ساعت 12 و 20 دقیقه و 53 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
رهبر انقلاب در دیدار موکبداران راهپیمایی اربعین:
عشق به امام حسین(ع) استثنائی است/ رفتار موکبداران اربعین در دنیا نظیر ندارد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای، جمعی از موکبداران عراقی که در ایام اربعین حسینی پذیرای زائران اباعبداللهالحسین علیهالسلام هستند، در هجدهمین روز از ماه محرم الحرام در حسینیه امام خمینی میهمان رهبر انقلاب بودند.
بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در این دیدار به شرح زیر است:
** این عشق به حسینبنعلی یک امر استثنائی است.️ از صمیم قلب خودم و ملت ایران تشکر میکنم؛ هم از شما موکبداران که در ایام اربعین، کرامت و مودّت را به منتهادرجه میرسانید، هم از ملت بزرگ عراق و هم از مسئولین عراق که امنیت و زمینه را فراهم کردند و بخصوص از علمای بزرگوار و مراجع بزرگ عراق که فضای زیارت و برادری را بین آحاد مردم و دو ملت فراهم کردند.
** آنچه برای ما نقل میشود از رفتار شما برادران عزیز در مواکب میان راه و رفتار کریمانهی شما با زائران حسینی، در دنیا نظیر ندارد؛ همچنان که راهپیمایی اربعین در تاریخ نظیر ندارد.
** شما کرامت اسلامی و عربی را در رفتار خود نشان دادید؛ به عشق سیدالشهدا پای زائر را شستشو میدهید و بدن او را در خستگی شدید مالش میدهید و به او جای خواب میدهید.️ این عشق به حسینبنعلی یک امر استثنائی است و شبیه این را سراغ نداریم.
** راهپیمایی اربعین حقیقتاً یک حادثهی بینظیری است؛ نه فقط در دوران خودمان بلکه در تاریخ هم سراغ نداریم یک چنین اجتماع و حرکتی که هر سال گرمتر از سال قبل اتفاق بیفتد. این حرکت در گسترش معرفت به امام حسین نقش دارد. چشمهای مردم دنیا به این حرکت دوخته شده است.
** امروز احتیاج داریم که حسینبنعلی(ع) را به دنیا بشناسانیم. منطق حسین (علیهالسلام) منطق دفاع از حق، ایستادگی در برابر ظلم و طغیان در مقابل گمراهی و استکبار است.
** پیام امام حسین، پیام نجات دنیا است. حرکت عظیم اربعین، دارد این پیام را منتشر میکند و روزبهروز این حرکت باید تقویت شود.
اربعین جهانی شد و جهانیتر هم خواهد شد و این خون حسینبنعلی است که بعد از ۱۴۰۰ سال دارد میجوشد و روزبهروز زندهتر میشود.
** مراسم اربعین را باید هرچه میتوانیم پُربارتر و معنویتر برگزار کنیم.
** اهل فکر و فرهنگ برای عظمت این مراسم برنامهریزی کنند. هدف هر مسلمان باید امروز ایجاد تمدن نوین اسلامی باشد.
** ملتهای اسلامی ظرفیت عظیمی دارند که اگر از آن استفاده شود، امت اسلامی به اوج خواهد رسید. ایجاد تمدن اسلامی هدف نهایی ما است.
** ملت بزرگ عراق میتواند کشور خود را به اوج عزت برساند. این ظرفیتها بایستی به منصهی عمل برسد. اگر ظرفیت کشورهای اسلامی مجتمع بشود، اگر ایران و عراق و دیگر کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا به هم برسند و این دستها در هم گره شود، آن وقت امت اسلامی نشان خواهد داد که عزت اسلامی یعنی چه و تمدن اسلامی را به جوامع دنیا نشان خواهد داد.
** راهپیمایی اربعین میتواند یک وسیله برای تحقق این هدف باشد. پیوندهای مستحکم بین برادران مسلمان را بیشتر کنیم.
تاریخ : پنجشنبه بیست و هشتم شهریورماه سال 1398 | ساعت 04 و 24 دقیقه و 35 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
رهبر معظم انقلاب:
همه مسئولان یکصدا معتقدند با آمریکا در هیچ سطحی مذاکره نخواهد شد/ سیاست فشار حداکثری علیه ایران پشیزی ارزش ندارد

قدس آنلاین: حضرت آیت الله خامنهای صبح امروز (سهشنبه) با اشاره به هوشیاری عمیق و تحسینبرانگیز مردم در مقابل توطئههای دشمنان در چهار دهه گذشته، تنها راه علاج مشکلات کشور را تکیه به مردم و جوانان و جدی گرفتن ظرفیتهای داخلی دانستند و با اشاره به طرح مجدد موضوع مذاکره از جانب آمریکاییها، هدف آنها از ترفند مذاکره را تحمیل خواستههای خود و اثبات تأثیرگذاری فشار حداکثری بر ایران خواندند و تأکید کردند: سیاست فشار حداکثری در مقابل ملت ایران پشیزی ارزش ندارد و همه مسئولان جمهوری اسلامی یکصدا معتقدند که با آمریکا در هیچ سطحی مذاکره نخواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای جلسه درس خارج فقه در آغاز سال تحصیلی حوزههای علمیه، مجالس عزاداری حضرت اباعبدالله علیهالسلام در محرم امسال را پر رونقتر از هر سال دانستند و خاطرنشان کردند: این حقیقت پر معنا نشان میدهد که پیوند مردم با اهلبیت علیهمالسلام یک پیوند مستحکم است و برغم انبوه تبلیغات دشمنان علیه مقدسات و با وجود انواع سرگرمیها و جاذبههای گوناگون برای جوانان، با فرا رسیدن محرم، امواج عظیم مردمی که اغلب نیز جوانان هستند به سمت خیمه حسینبنعلی علیهالسلام حرکت میکند و ملت ما در زیر خمیه حضرت اباعبدالله به راه خود ادامه میدهد.
حضرت آیت الله خامنهای در ادامه با اشاره به برخی مسائل مهم روز، گفتند: ملت ایران در مواجهه با موج تبلیغاتی گسترده، عظیم و عمیق دشمن علیه کشور و مقدسات در حال تصمیمگیری است، البته در مقابل این امواج غالباً پنهان و زیرزمینی که گاهی در گوشهای از کشور نیز خود را نشان میدهد، دستگاههای مختلف هوشیار هستند، اما مهم، نقش مردم است.
ایشان با تأکید بر اینکه زمام بهبود امور کشور به دست مردم و بویژه جوانان است، افزودند: عزم، تصمیم، بصیرت و ایمان مردم میتواند کشور را به نقطه مطلوب برساند و بر همین اساس است که مکرراً بر جدی گرفتن ظرفیتهای داخلی در همه بخشهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی تأکید و تکیه میکنیم.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پیشرفتهای کشور در علم و فناوری و همچنین خبرهای خوب از بخش تولید، گفتند: در بخش تولید، غفلتها و کوتاهیهایی وجود داشته است اما حرکتهای خوبی به سمت اهداف مطلوب در جریان است که انشاءالله مردم آثار آن را خواهند دید.
ایشان با تأکید بر اینکه علاج مشکلات گوناگون در دست مردم است، افزودند: به بیگانه نباید نگاه کرد، به فلان دولت و فلان دولت نباید امید بست، به نشست و برخاست با دیگران نباید اتکال کرد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته این حرف به معنای بستن باب مراوده با دولتهای عالم نیست، ما اهل مراوده و گفتوگو و نشست و برخاست هستیم اما نباید کارهای کشور را به نشست و برخاست با دیگران موکول کرد. هر چه میتوانید از امکانات دنیا استفاده کنید اما علاج در داخل کشور، و حل مشکلات به دست مردم است.
ایشان با اشاره به حرف نو و راه جدیدی که جمهوری اسلامی ایران در دنیا پیش گرفته است، استقبال بیگانگان و عوامل نظام پوسیده سرمایهداری غربی از این راه پر افتخار را ناممکن دانستند و افزودند: آنها هر چه بتوانند دشمنی کرده و میکنند اما بحول و قوه الهی این کارها به جایی نرسیده و نخواهد رسید و ملت بر دشمنان خود بویژه آمریکا پیروز خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنهای در خصوص هدف آمریکاییها از مطرح کردن مجدد موضوع مذاکره با ایران گفتند: همه باید بدانند و توجه کنند که این یک ترفند است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مواضع متفاوت مقامهای آمریکایی در خصوص مذاکره افزودند: گاهی میگویند مذاکره بدون پیششرط، گاهی نیز میگویند مذاکره با ۱۲ شرط. اینگونه سخنان یا ناشی از سیاست آشفته آنها است و یا ترفندی برای سردرگم کردن طرف مقابل. البته جمهوری اسلامی سردرگم نمیشود، چرا که راه ما روشن است و میدانیم چه میکنیم.
ایشان هدف آمریکاییها از مذاکره را نه یافتن راهحل عادلانه، بلکه تحمیل خواستههای گستاخانه دانستند و گفتند: این حرف را که هدف آمریکا از مذاکره، تحمیل است قبلاً بنده میگفتم اما آنها اینقدر گستاخ شدهاند که امروز این واقعیت را خودشان هم به زبان میآورند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سخنان اخیر یک مقام آمریکایی که گفته بود باید با ایران سر میز مذاکره بنشینیم و ما فلان چیزها را بگوییم و ایران قبول کند، خاطرنشان کردند: برای این نوع مذاکره باید به سراغ همان کسانی بروند که بهعنوان گاو شیرده آنها عمل میکنند. جمهوری اسلامی، جمهوریِ مؤمنین، جمهوری مسلمینلله و جمهوری عزت است.
حضرت آیت الله خامنهای در ادامه به تبیین اهداف آمریکا از سیاست فشار حداکثری و در عین حال، تلاش برای کشاندن ایران پای میز مذاکره پرداختند و گفتند: سیاست دولت آمریکا، فشار حداکثری به ایران در قالب تحریمهای گوناگون، تهدید و یاوهگوییهای مختلف است، چرا که دولت کنونی آمریکا معتقد است با رودربایستی و تعارف نمیتوان جمهوری اسلامی را به زانو درآورد و وادار به تواضع و قبول کرد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: رژیم ایالات متحده به دنبال آن است که هم برای رقبای داخلی خود و هم برای اروپاییها این را بهعنوان یک سیاست قطعی جا بیندازد که تنها راه مواجهه با ایران، فشار حداکثری است.
ایشان با اشاره به اذعان آمریکاییها و متحدان آنها به ناکام ماندن سیاست فشار حداکثری در به زانو درآوردن ایران، گفتند: هدف آنها از مذاکره این است که به همه ثابت کنند فشار حداکثری جواب داد و مسئولان جمهوری اسلامی بر خلاف آنکه میگفتند مذاکره نمیکنیم مجبور شدند پای میز مذاکره بیایند، بنابراین تنها راه مواجهه با ایران، فشار حداکثری است.
حضرت آیت الله خامنهای تأکید کردند: اگر دشمن توانست اثبات کند که فشار حداکثری علاج کار ایران و مؤثر بر روی ایران است، ایران و ملت عزیز ما دیگر روی آسایش را نخواهند دید، چون پشت سر همه سیاستهای مستکبرانه آمریکا این سیاست قرار خواهد گرفت و از این به بعد، هر چیزی را که قلدرانه از جمهوری اسلامی مطالبه کنند، اگر به آنها «چَشم» گفتیم، مسئله تمام است اما اگر «نه» گفتیم دوباره فشار حداکثری آغاز خواهد شد.
ایشان، علت اصرار آمریکاییها و واسطه کردن برخی اروپاییها برای مذاکره و دیدار را در همین چارچوب دانستند و افزودند: البته من راجع به اروپاییها در یک وقت دیگر صحبت خواهم کرد اما علت اصرار آنها به اینکه اگر با رئیسجمهور آمریکا یک جلسه بگذارید همه مشکلات شما حل خواهد شد، این است که اثبات کنند فشار حداکثری در مقابل ایران یک سیاست موفق است و باید همین سیاست را به کار بست.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: ما در مقابل باید ثابت کنیم که سیاست فشار حداکثری در مقابل ملت ایران پشیزی ارزش ندارد.
حضرت آیت الله خامنهای سخنان خود در خصوص مذاکره با آمریکا را در دو نکته جمعبندی کردند: ۱) مذاکره با آمریکا یعنی تحمیل خواستههای آنان بر جمهوری اسلامی، ۲) مذاکره یعنی نمایش موفقیت سیاست فشار حداکثری آمریکا.
ایشان افزودند: برای همین است که مسئولان کشور از رئیسجمهور و وزیر امور خارجه و دیگران، یکصدا اعلام کردند که با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد نه مذاکره دوجانبه نه چند جانبه.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: چنانچه آمریکا حرف خود را پس گرفت و توبه کرد و به معاهده هستهای که آن را نقض کرده است، بازگشت، آنوقت در جمع کشورهای عضو معاهده که شرکت و با ایران صحبت میکنند، آمریکا هم میتواند شرکت کند، اما در غیر اینصورت هیچ مذاکرهای در هیچ سطحی بین مسئولان جمهوری اسلامی و آمریکاییها اتفاق نخواهد افتاد نه در نیویورک و نه غیر آن.
حضرت آیت الله خامنهای با بیان اینکه در طول ۴۰ سال گذشته جمهوری اسلامی در مواجهه با انواع ترفندها قرار داشته است و دشمنان نتوانستهاند ایران عزیز را مغلوب کنند، خاطرنشان کردند: سیاستهای آنان یکی پس از دیگری مغلوب سیاستهای جمهوری اسلامی شده است و بعد از این نیز جمهوری اسلامی بحول قوه الهی آنها را مغلوب خواهد کرد و پیروز و سربلند از میدان خارج خواهد شد.
تاریخ : چهارشنبه بیست و هفتم شهریورماه سال 1398 | ساعت 06 و 55 دقیقه و 14 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
1 - فرستادن سرهای مطهر شهدا به سوی شام
بنابر بعضی اقوال، در این روز سرهای مطهر اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السّلام را به سوی شام حرکت دادند.
(وقایع الایّام: تتمه محرم، ص 281)
البته بعداً اهل بیت علیهم السّلام سرهای مطهر را به بدنها ملحق کردند.
تاریخ : یکشنبه بیست و چهارم شهریورماه سال 1398 | ساعت 08 و 28 دقیقه و 43 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
13ﻣﺤﺮﻡ 1 - ﺍﺳﺮﺍﻯ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﻣﺠﻠﺲ ﺍﺑﻦ ﺯﻳﺎﺩ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻧﻜﻪ ﺍﺳﺮﺍ ﻭ ﺳﺮﻫﺎﻯ
ﻣﻘﺪﺱ ﺷﻬﺪﺍ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻛﻮﻓﻪ ﮔﺮﺩﺍﻧﻴﺪﻧﺪ، ﺍﺑﻦ ﺯﻳﺎﺩ ﺩﺭ ﻛﺎﺥ ﺧﻮﺩ ﻧﺸﺴﺖ ﻭ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﺩﺍﺩ ﺳﺮ ﻣﻄﻬﺮ
ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮﺵ ﮔﺬﺍﺷﺘﻨﺪ. ﺁﻧﮕﺎﻩ ﺯﻧﺎﻥ ﻭ ﻛﻮﺩﻛﺎﻥ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻤﺮﺍﻩ
ﺍﻣﺎﻡ ﺳﺠّﺎﺩ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻴﻜﻪ ﺑﻪ ﻃﻨﺎﺏ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﻭﺍﺭﺩ ﻣﺠﻠﺲ ﻧﻤﻮﺩﻩ، ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺗﺨﺖ ﺁﻥ ﻣﻠﻌﻮﻥ
ﺍﻳﺴﺘﺎﺩﻩ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺣﺎﻝ ﺩﺭﺑﺎﺭﻳﺎﻥ ﺁﻥ ﻣﻠﻌﻮﻥ ﺑﻪ ﺗﻤﺎﺷﺎ ﺍﻳﺴﺘﺎﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ. (ﺍﻟﻮﻗﺎﻳﻊ ﻭ ﺍﻟﺤﻮﺍﺩﺙ:
ﺝ 4، ﺹ 63. ﻭﻗﺎﻳﻊ ﺍﻟﺎﻳّﺎﻡ: ﺗﺘﻤﻪ ﻣﺤﺮﻡ، ﺹ 256) 2 - ﺍﺳﺮﺍﻯ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﺯﻧﺪﺍﻥ ﻛﻮﻓﻪ
ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﺠﻠﺲ ﺷﻮﻡ ﺍﺑﻦ ﺯﻳﺎﺩ، ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻏﻞ ﻭ ﺯﻧﺠﻴﺮ ﻭﺍﺭﺩ ﺯﻧﺪﺍﻥ ﻛﻮﻓﻪ ﻧﻤﻮﺩﻧﺪ.
(ﺍﻟﻮﻗﺎﻳﻊ ﻭ ﺍﻟﺤﻮﺍﺩﺙ: ﺝ ﻣﺤﺮﻡ ﺹ 94. ﻭﻗﺎﻳﻊ ﺍﻟﺎﻳّﺎﻡ: ﺗﺘﻤﻪ ﻣﺤﺮﻡ، ﺹ 263) 3 - ﺧﺒﺮ ﺷﻬﺎﺩﺕ
ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﻣﺪﻳﻨﻪ ﻭ ﺷﺎﻡ ﺍﺑﻦ ﺯﻳﺎﺩ ﺑﻪ ﻣﺪﻳﻨﻪ ﻭ ﺷﺎﻡ ﻧﺎﻣﻪ ﻧﻮﺷﺖ ﻭ ﺧﺒﺮ ﺷﻬﺎﺩﺕ
ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺳﺎﺧﺖ. (ﺍﻟﻮﻗﺎﻳﻊ ﻭ ﺍﻟﺤﻮﺍﺩﺙ: ﺝ ﻣﺤﺮﻡ، ﺹ 96. ﻭﻗﺎﻳﻊ ﺍﻟﺎﻳّﺎﻡ:
ﺗﺘﻤﻪ ﻣﺤﺮﻡ، ﺹ 263) 4 - ﺷﻬﺎﺩﺕ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﱠﱠﻪ ﺑﻦ ﻋﻔﻴﻒ ﻋﺒﺪﺍﻟﻠﱠﱠﻪ ﺑﻦ ﻋﻔﻴﻒ ﺍﺯﺩﻯ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭﻯ ﺍﺯ ﺍﺻﺤﺎﺏ
ﺍﻣﻴﺮ ﺍﻟﻤﺆﻣﻨﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺩﺭ ﺟﻨﮕﻬﺎﻯ ﺟﻤﻞ ﻭ ﺻﻔﻴﻦ ﺩﻭ ﭼﺸﻢ ﺧﻮﻳﺶ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻩ ﺑﻮﺩ.
ﻟﺬﺍ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﻋﺒﺎﺩﺕ ﺑﻮﺩ. ﺍﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺷﻨﻴﺪ ﭘﺴﺮ ﺯﻳﺎﺩ ﻣﻠﻌﻮﻥ ﺑﻪ ﺍﻣﻴﺮ ﺍﻟﻤﺆﻣﻨﻴﻦ ﻭ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ
ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻧﺴﺒﺖ ﻛﺬﺏ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ، ﺍﺯ ﻣﻴﺎﻥ ﺟﻤﻌﻴﺖ ﺑﺮﺧﺎﺳﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ: ﺳﺎﻛﺖ ﺑﺎﺵ ﺍﻯ ﭘﺴﺮ ﻣﺮﺟﺎﻧﻪ،
ﺩﺭﻭﻏﮕﻮ ﺗﻮﺋﻰ ﻭ ﭘﺪﺭ ﺗﻮ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺗﻮ ﺍﻳﻦ ﻣﻘﺎﻡ ﺭﺍ ﺩﺍﺩ. ﺍﻯ ﺩﺷﻤﻦ ﺧﺪ! ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ ﺍﻟﻠﱠﱠﻪ ﻋﻠﻴﻪ
ﻭ ﺁﻟﻪ ﺭﺍ ﻣﻰ ﻛﺸﻰ ﻭ ﺩﺭ ﻣﻨﺎﺑﺮ ﻣﺆﻣﻨﻴﻦ ﺍﻳﻨﭽﻨﻴﻦ ﺳﺨﻦ ﻣﻰ ﮔﻮﺋﻰ؟ ﻣﺄﻣﻮﺭﺍﻥ ﺧﻮﺍﺳﺘﻨﺪ ﻣﺘﻌﺮﺽ ﺍﻭ ﺷﻮﻧﺪ
ﻛﻪ ﺑﺎ ﻛﻤﻚ ﻗﺒﻴﻠﻪ ﺍﺵ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺭﻓﺖ، ﻭﻟﻰ ﺑﻌﺪ ﺁﻣﺪﻧﺪ ﻭ ﺧﺎﻧﻪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻣﺤﺎﺻﺮﻩ ﻛﺮﺩﻧﺪ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﺭﺷﺎﺩﺗﻬﺎﻯ ﺍﻭ
ﻭ ﺩﺧﺘﺮﺵ ﺩﺳﺘﮕﻴﺮ ﺷﺪ ﻭ ﻫﻤﺎﻧﻄﻮﺭ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﺧﻮﺍﺳﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺑﺪﺗﺮﻳﻦ ﺧﻠﻖ ﻳﻌﻨﻰ ﺍﺑﻦ ﺯﻳﺎﺩ ﺑﻪ
ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺭﺳﻴﺪ. (ﺍﻟﻮﻗﺎﻳﻊ ﻭ ﺍﻟﺤﻮﺍﺩﺙ: ﺝ 4، ﺹ 80، 87 - 88)
تاریخ : یکشنبه بیست و چهارم شهریورماه سال 1398 | ساعت 08 و 18 دقیقه و 45 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
حجتالاسلاموالمسلمین ابراهیم بهاری در گفت و گو با قدس آنلاین:
حجتالاسلاموالمسلمین ابراهیم بهاری گفت: آنچه از امام حسین علیه السلام در شب و رورز عاشورا دیده شده سراسر خودگذشتگی و ایثار برای فدا کردن خود و حفظ جان دیگران است.امام حسین (ع) به عباس بن علی (ع) اجازه جنگ نداد. عباس بن علی خطاب به امامش گفت: ای برادر اگر اجازه رفتن به میدان به من ندهی واز کربلا خارج شوم به نجف میروم و به پدرم علی (ع) شکایت میکنم؛ از این روست که امام به حضرت عباس اجازه تهیه آب برای بچهها را دادند.
س. عباسی

حجت الاسلام ابراهیم بهاری کارشناس مسائل دینی در گفت وگو با قدس آنلاین گفت: هر آنچه در روز عاشورا و در کربلای حسینی اتفاق افتاده رموزی دارد که با تأمل هر چه بیشتر در فداکاریها و ایثارگریهای امام و یارانش بر ما عیانتر میشود. عملکرد امام حسین علیه السلام و یارانش درس و علمی است که میتواند منجر به تحول همه علوم و آموزههای تربیتی شود. یکی از زیباترین این درس ها؛ موضوع از خودگذشتگی و ایثاری است که امام از مجموعه خانواده خود آغاز کردند. امام حسین علیه السلام در شب عاشورا با برداشتن بیعت افراد آنها را دعوت به رفتن کردند که به روایت تاریخ فقط همراهان خالص در شب عاشورا با امام ماندند. امام حسین (ع) حتی به نزدیکترین یاران خود در شب عاشورا فرمودند: با اینکه شما بهترین بندگان خدا و یاوران دین خدا هستید، بیعتم را از شما برداشتم اما یاران مخلص حتی لحظهای امام را تنها نگذاشتند.
وی دراین باره افزود: صبح روز عاشورا هر یک از اصحاب که برای رفتن به میدان نبرد نزد امام حسین (ع) آمدند، امام به آنها اجازه نمیداد و یاران امام با اصرار به میدان میرفتند، در حالی که اولین فردی که از بنی هاشم قصدعزیمت به میدان کرد، فرزند عزیزش علی اکبر(ع) بود. امامی که تا پیش از این بیعت را از یارانش برداشته و آنها را از رفتن به میدان نهی کرده زمانی که حضرت علی اکبر (ع) اجازه رفتن به میدان را خواست، امام بدون کمترین تدملی بلافاصله به او اجازه داده و علی اکبر عازم میدان شد. تنها جملهای که امام حسین علیه السلام خطاب به حضرت علی اکبر دارد این است که با محارم درون خیمه خداحافظی کن. زمانی که حضرت علی اکبر (ع) برای خداحافظی به درون خیمه میرود زنان دور وی را گرفته، به او اجازه رفن نمیدهند. دختر امام حسین(ع) سکینه یا فاطمه بنت الحسین نقل میکند که من دیدم هیچ کدام از زنها اجاره نمیدادند علی اکبر به سمت میدان برود. پدرم به خیمه آمد و فرمود: علی را رها کنید علی در خدا غرق شده؛ بعد از بیان این جمله بود که علی اکبر علیه السلام به میدان نبرد شتافت وبه شهادت رسید.
این کارشناس دینی اظهار داشت: زمانی که قاسم بن حسن (ع) طلب رفتن به میدان کرد، حضرت از او پرسید مرگ در دیدگان شما چگونه است و زمانی که قاسم نوجوان سیزده ساله خطاب به عمویش گفت که مرگ برای من از عسل شیرین تر است امام که متوجه شد این نوجوان طعم جایگاه حقیقی عالم آخرت و دفاع از پیکره دین را چشیده است به وی اجازه رفتن به میدان نبرد را داد. در روایات آمده که امام حسین علیه السلام حتی به حضرت عباس(ع) نیز اجازه رفتن به میدان ندادند و از وی خواست که دست زنان و کودکان را بگیرد و از این وادی بیرون ببرد چرا که امام معتقد بود دشمن با وی سر جنگ دارد. قطعاً آنچه از امام حسین علیه السلام دیده شده سراسر خودگذشتگی و ایثار برای فدا کردن خود و حفظ جان دیگران است. اینجایی که امام حسین علیه السلام به عباس بن علی (ع) اجازه جنگ نداد؛ عباس بن علی خطاب به امامش گفت: ای برادر اگر اجازه رفتن به میدان به من ندهی واز کربلا خارج شوم به نجف میروم و به پدرم علی (ع) شکایت می کنم، از این روست که امام به حضرت عباس اجازه تهیه آب برای بچهها را داد.
حجت الاسلام ابراهیم بهاری گفت: در برخی از روایات دینی و تاریخی آمده که در روزعاشورا به غیر از امام حسین علیه السلم یازده فرزند ذکور از خاندان اهل بیت علیهم السلام به شهادت رسیدند؛ زمانی که همه یاران و فرزندان و برادران شهید شدند و وجود مبارک امام حسین از زخم کینه شمشیرها بر روی زمین افتاد راوی میگوید دیدم لبهای حسین بن علی (ع)تکان میخورد؛ گمان کردم که مردم را نفرین میکند اما متوجه شدم با تمام وجود راضی به رضای خدا بودن را زمزمه میکند. امام در آن لحظات سخت خطاب به پروردگار خود میگوید: راضیام به رضایت و آنچه برای من مقدر کردهای وتسلیم محض توام. اوج از خودگذششتگی و فداکاری یاران امام و خاندان عصمت و طهارت برای بیداری اسلامی جامعه موضوع عجیبی است که درهمه دوران باید مورد توجه آزادگان و مسلمانان و شیعیان قرار بگیرد.
وی درپایان تصریح نمود: بعد از شهادت امام حسین علیه السلام، خاندان ایشان به اسارت برده شدند، اسارتی که در امتداد و ادامه مسیر عاشوراست. بی تردید با کشته شدن صرف امام حسین علیه السلام و عدم آگاهی بخشی اسرا ماجرای عاشورا در نطفه خفه میشد. همان زینبی که در کنار برادر در مسیر راه برای حفظ حریمش کارهای بسیاری انجام شد مأمور است تا در اسارت پناهگاه حقیقی و بزرگ دین باشد تا شعار دین را به گوش عالم برساند و حقیقت دفاع از پیکره دین را به عالم نشان دهد.
تاریخ : پنجشنبه بیست و یکم شهریورماه سال 1398 | ساعت 16 و 24 دقیقه و 49 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
12ﻣﺤﺮﻡ 1 - ﺩﻓﻦ ﺷﻬﺪﺍﻯ ﻛﺮﺑﻠﺎ ﺭﻭﺯ ﺩﻓﻦ ﺑﺪﻧﻬﺎﻯ ﻣﻄﻬﺮ ﺳﻴّﺪ ﺍﻟﺸّﻬﺪﺍﺀ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻭ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻭ
ﺍﺻﺤﺎﺏ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ، ﺗﻮﺳّﻂ ﺍﻣﺎﻡ ﺳﺠّﺎﺩ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﻪ ﻳﺎﺭﻯ ﺟﻤﻌﻰ ﺍﺯ ﺑﻨﻰ ﺍﺳﺪ ﺍﺳﺖ.
(ﺍﻋﻠﺎﻡ ﺍﻟﻮﺭﻯ: ﺝ 1، ﺹ 470. ﺍﻟﻮﻗﺎﻳﻊ ﻭ ﺍﻟﺤﻮﺍﺩﺙ: ﺝ ﻣﺤﺮﻡ، ﺹ 61. ﻭﻗﺎﻳﻊ ﺍﻟﺎﻳّﺎﻡ: ﺗﺘﻤﻪ ﻣﺤﺮﻡ، ﺹ 132) 2
- ﻭﺭﻭﺩ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﻪ ﻛﻮﻓﻪ ﺭﻭﺯ ﺩﻭﺍﺯﺩﻫﻢ ﺭﻭﺯ ﻭﺭﻭﺩ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﺎ
ﺣﺎﻟﺖ ﺍﺳﺎﺭﺕ ﺑﻪ ﻛﻮﻓﻪ ﺍﺳﺖ. (ﻗﻠﺎﺋﺪ ﺍﻟﻨﺤﻮﺭ: ﺝ ﻣﺤﺮﻡ ﻭ ﺻﻔﺮ، ﺹ 204. ﺍﻟﻮﻗﺎﻳﻊ ﻭ ﺍﻟﺤﻮﺍﺩﺙ:
ﺝ ﻣﺤﺮﻡ، ﺹ 25) ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﺍﺑﻦ ﺯﻳﺎﺩ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺩﺍﺩ ﻛﻪ ﺍﺣﺪﻯ ﺣﻖ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﺑﺎ ﺍﺳﻠﺤﻪ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﺁﻳﺪ،
ﻭ ﺩﻩ ﻫﺰﺍﺭ ﺳﻮﺍﺭ ﻭ ﭘﻴﺎﺩﻩ ﺑﺮ ﺗﻤﺎﻡ ﻛﻮﭼﻪﻫﺎ ﻭ ﺑﺎﺯﺍﺭﻫﺎ ﻣﻮﻛﻞ ﮔﺮﺩﺍﻧﻴﺪ، ﻛﻪ ﺍﺣﺪﻯ ﺍﺯ ﺷﻴﻌﻴﺎﻥ
ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤﺆﻣﻨﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺣﺮﻛﺘﻰ ﻧﻜﻨﺪ. ﺳﭙﺲ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺩﺍﺩ ﺳﺮﻫﺎﻳﻰ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻛﻮﻓﻪ ﺑﻮﺩ ﺑﺮﮔﺮﺩﺍﻧﻨﺪ
ﻭ ﺩﺭ ﭘﻴﺶ ﺭﻭﻯ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺣﺮﻛﺖ ﺩﻫﻨﺪ، ﻭ ﺑﺎ ﻫﻢ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﻬﺮ ﻛﺮﺩﻩ ﺩﺭ ﻛﻮﻯ ﻭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺑﮕﺮﺩﺍﻧﻨﺪ.
ﻣﺮﺩﻡ ﺑﺎ ﺩﻳﺪﻥ ﺣﺎﻟﺖ ﺯﺍﺭ ﺫﺭﻳﻪ ﻯ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ ﺍﻟﻠﱠﱠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻭ ﺳﺮﻫﺎﻯ ﺑﺮ ﻧﻴﺰﻩ ﻭ ﺑﺎﻧﻮﺍﻥ ﻭ ﻣﺨﺪﺭﺍﺕ
ﺩﺭ ﻫﻮﺩﺟﻬﺎﻯ ﺑﺪﻭﻥ ﭘﻮﺷﺶ، ﺻﺪﺍ ﺑﻪ ﮔﺮﻳﻪ ﺑﻠﻨﺪ ﻧﻤﻮﺩﻧﺪ. ﺯﻳﻨﺐ ﻛﺒﺮﻯ،ﺍﻡ ﻛﻠﺜﻮﻡ، ﻓﺎﻃﻤﻪ ﺑﻨﺖ ﺍﻟﺤﺴﻴﻦ ﻭ
ﺍﻣﺎﻡ ﺯﻳﻨﺎﻟﻌﺎﺑﺪﻳﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﺎ ﺟﮕﺮﻫﺎﻯ ﺳﻮﺯﺍﻥ ﻭ ﻗﻠﻮﺏ ﺩﺭﺩﻧﺎﻙ ﺍﻳﺮﺍﺩ ﺧﻄﺒﻪ ﻧﻤﻮﺩﻧﺪ، ﻛﻪ
ﻋﺪﻩ ﺍﻯ ﺍﺯ ﻟﺸﻜﺮ ﺑﺎ ﺩﻳﺪﻥ ﺍﻳﻦ ﺍﻭﺿﺎﻉ ﺍﺯ ﻛﺮﺩﻩ ﺧﻮﺩ ﭘﺸﻴﻤﺎﻥ ﺷﺪﻧﺪ، ﺍﻣﺎ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺧﻴﻠﻰ ﺩﻳﺮ ﺷﺪﻩ ﺑﻮد!!
(ﻗﻠﺎﺋﺪ ﺍﻟﻨﺤﻮﺭ: ﺝ ﻣﺤﺮﻡ ﻭ ﺻﻔﺮ، ﺹ 205) 3 - ﺭﻭﺯ ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺣﻀﺮﺕ ﺳﺠّﺎﺩ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺷﻬﺎﺩﺕ
ﺍﻣﺎﻡ ﺯﻳﻦ ﺍﻟﻌﺎﺑﺪﻳﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﻨﺎﺑﺮﻗﻮﻟﻰ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ 94 ﻩ’ ﺩﺭ ﺳﻦ 57 ﺳﺎﻟﮕﻰ ﻭﺍﻗﻊ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ
(ﺗﻮﺿﻴﺢ ﺍﻟﻤﻘﺎﺻﺪ: ﺹ 3) ﻭ ﻗﻮﻝ ﺩﻳﮕﺮ 25 ﻣﺤﺮﻡ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺁﻣﺪ.
تاریخ : چهارشنبه بیستم شهریورماه سال 1398 | ساعت 22 و 23 دقیقه و 55 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
11ﻣﺤﺮﻡ 1 - ﺣﺮﻛﺖ ﻛﺎﺭﻭﺍﻥ ﺍﺳﺮﺍ ﺍﺯ ﻛﺮﺑﻠﺎ ﻋﻤﺮ ﺳﻌﺪ ﻣﻠﻌﻮﻥ ﺭﻭﺯ ﻳﺎﺯﺩﻫﻢ ﺗﺎ ﻭﻗﺖ ﻇﻬﺮ ﺩﺭ ﻛﺮﺑﻠﺎ ﻣﺎﻧﺪ،
ﻭ ﺑﺮ ﻛﺸﺘﮕﺎﻥ ﺳﭙﺎﻩ ﺧﻮﺩ ﻧﻤﺎﺯ ﮔﺬﺍﺭﺩ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺧﺎﻙ ﺳﭙﺮﺩ. ﻭﻗﺘﻰ ﺭﻭﺯ ﺍﺯ ﻧﻴﻤﻪ ﮔﺬﺷﺖ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺩﺍﺩ
ﺗﺎ ﺩﺧﺘﺮﺍﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ ﺍﻟﻠﱠﱠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺷﺘﺮﺍﻥ ﺑﻰ ﺟﻬﺎﺯ ﺳﻮﺍﺭ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺳﻴّﺪ ﺳﺠّﺎﺩ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ
ﺭﺍ ﻧﻴﺰ ﺑﺎ ﻏﻞ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺑﺮ ﺷﺘﺮ ﺳﻮﺍﺭ ﻛﺮﺩﻧﺪ. ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻗﺘﻠﮕﺎﻩ ﻋﺒﻮﺭ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﻭ ﻧﻈﺮ ﺑﺎﻧﻮﺍﻥ ﺑﺮ
ﺟﺴﻢ ﻣﺒﺎﺭﻙ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺍﻓﺘﺎﺩ، ﻟﻄﻤﻪﻫﺎ ﺑﺮ ﺻﻮﺭﺕ ﺯﺩﻧﺪ ﻭ ﺻﺪﺍ ﺑﻪ ﺻﻴﺤﻪ ﻭ ﻧﺪﺑﻪ ﺑﺮﺩﺍﺷﺘﻨﺪ.
(ﻗﻠﺎﺋﺪ ﺍﻟﻨﺤﻮﺭ: ﺝ ﻣﺤﺮﻡ ﻭ ﺻﻔﺮ، ﺹ 184. ﻓﻴﺾ ﺍﻟﻌﻠﺎﻡ: ﺹ 156. ﻣﻌﺎﻟﻰ ﺍﻟﺴﺒﻄﻴﻦ: ﺝ 2، ﺹ 90)
2 - ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻣﺠﻠﺲ ﺍﺑﻦ ﺯﻳﺎﺩ ﺭﻭﺯ ﻳﺎﺯﺩﻫﻢ ﻋﻤﺮ ﺳﻌﺪ ﺑﻪ ﻛﻮﻓﻪ ﺁﻣﺪ. ﺍﺑﻦ ﺯﻳﺎﺩ ﺍﺫﻥ ﻋﻤﻮﻣﻰ ﺩﺍﺩ ﺗﺎ ﻣﺮﺩﻡ ﺩﺭ
ﻣﺠﻠﺲ ﺣﺎﺿﺮ ﺷﻮﻧﺪ. ﺳﭙﺲ ﺭﺃﺱ ﻣﻄﻬﺮ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﺍﻭ ﮔﺬﺍﺷﺘﻨﺪ ﻭ ﺍﻭ ﻧﮕﺎﻩ ﻣﻰ ﻛﺮﺩ
ﻭ ﺗﺒﺴّﻢ ﻣﻰ ﻧﻤﻮﺩ ﻭ ﺑﺎ ﭼﻮﺑﻰ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺷﺖ ﺟﺴﺎﺭﺕ ﻣﻰ ﻧﻤﻮﺩ. (ﺍﻋﻠﺎﻡ ﺍﻟﻮﺭﻯ: ﺝ 1، ﺹ 471)
3 - ﺣﺮﻛﺖ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﺍﻣﺎﻡ ﺣﺴﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﻛﻮﻓﻪ ﻋﺼﺮ ﺭﻭﺯ ﻳﺎﺯﺩﻫﻢ ﺍﻫﻞ ﺑﻴﺖ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ
ﺭﺍ ﺑﺎ ﺣﺎﻟﺖ ﺍﺳﺎﺭﺕ ﺑﻪ ﻛﻮﻓﻪ ﺑﺮﺩﻧﺪ. (ﺍﻋﻠﺎﻡ ﺍﻟﻮﺭﻯ: ﺝ 1، ﺹ 471) ﻧﺰﺩﻳﻚ ﻏﺮﻭﺏ ﺣﺮﻛﺖ ﻛﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺷﺒﺎﻧﻪ
ﺑﻪ ﻛﻮﻓﻪ ﺭﺳﻴﺪﻧﺪ. ﻟﺬﺍ ﺁﻥ ﺑﺰﺭﮔﻮﺍﺭﺍﻥ ﺩﺍﻏﺪﺍﺭ ﻭ ﻣﺼﻴﺒﺖ ﺯﺩﻩ ﺭﺍ ﺗﺎ ﺻﺒﺢ ﭘﺸﺖ ﺩﺭﻭﺍﺯﻩ ﻫﺎﻯ ﻛﻮﻓﻪ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ.
ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺻﺒﺢ ﻋﻤﺮ ﺳﻌﺪ ﻣﻠﻌﻮﻥ ﺍﺯ ﻛﻮﻓﻪ ﺧﺎﺭﺝ ﺷﺪ، ﻭ ﺑﺴﺎﻥ ﻓﺮﻣﺎﻧﺪﻫﻰ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻓﺘﻮﺣﺎﺕ ﺧﻮﻳﺶ ﺧﻮﺷﺤﺎﻝ ﺍﺳﺖ
ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺍﺳﺮﺍﺉ ﻭﺍﺭﺩ ﻛﻮﻓﻪ ﺷﺪ. (ﻗﻠﺎﺋﺪ ﺍﻟﻨﺤﻮﺭ: ﺝ ﻣﺤﺮﻡ ﻭ ﺻﻔﺮ، ﺹ 204)
تاریخ : سه شنبه نوزدهم شهریورماه سال 1398 | ساعت 22 و 25 دقیقه و 44 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
در روز دهم محرم، پس از نماز صبح، امام حسین علیه السلام پیشاپیش خیمه ها، سپاه خویش
را که 32 سواره و 40 پیاده داشت، به سه بخش تقسیم کرد و فرماندهی دسته راست را به
زهیربن قین و دسته چپ را به حبیب بن مظاهر و دسته وسط را به
حضرت عباس علیه السلام سپردند. (ارشاد شیخ مفید، ج 2، ص 95.)
2. خطبه خواندن امام حسین علیه السلام
امام حسین علیه السلام هنگامی که دو سپاه، در برابر هم صف آرایی کردند، به ایراد خطبه ای
مفصل پرداخت و در آن، ضمن اشاره به شأن و منزلت اهل بیت علیهم السلام، خواستار پیش گیری از
جنگ و درگیری شد؛ ولی پاسخ مثبتی از سوی سپاه عمر بن سعد دریافت نکرد. (بحارالانوار، ج 45، ص 6.)
3. آغاز نبرد و شهادت اصحاب و اهل بیت علیهم السلام
عمر بن سعد با افکندن تیری به سوی سپاه امام حسین علیه السلام، رسماً جنگ را آغاز کرد. (بحارالانوار، ج 45، ص 6.)
4. نماز ظهر عاشورا
در روز عاشورا، هنگامی که زمان نماز ظهر فرار رسید، ابوثمامة صیداوی به امام حسین علیه السلام عرض کرد
که وقت ادای نماز ظهر شده است؛ امام پس از این که در حق او دعا فرمود، با جمعی از اصحاب خویش در
همان میدان جنگ به نماز ایستاد. (بحارالانوار، ج 45، ص 21.)
5. وداع امام حسین علیه السلام با خیمه ها
پس از آن که همه یاران و اهل بیت امام حسین علیه السلام به شهادت رسیدند، امام حسین علیه السلام خود
را آماده شهادت کرد. به سمت خیمه ها آمد تا با اهل بیت خویش وداع کند. زنان و دختران همین که امام
را آمادة رفتن به میدان دیدند، صدا به شیوه و گریه بلند کردند.( مقتل الحسین علیه السلام، ص 282.)
6. شهادت امام حسین علیه السلام
بعد ازظهر روز عاشورا، شمار زیادی از سپاه دشمن به دست امام حسین علیه السلام به هلاکت رسیدند.
بسیاری از دلاوران و جنگاوران سپاه یزید سرنگون شدند و پس از آن، دیگر کسی جرئت به میدان آمدن نداشت.
امام حسین علیه السلام در حالی که در اثر شدت مبارزه و گرما و تشنگی، ضعیف و ناتوان شده بود،
لحظه ای ایستاد تا کمی استراحت کند؛ ناگهان، سنگی به پیشانی مبارکشان خورد. لباس خود را بالا زد
تا خون صورتش را پاک کند، تیری سه شعبه از کمان حرمله، سینه مبارکشان را شکافت. آن گاه،
سپاهیان عمر بن سعد، با تیر و نیزه از هر طرف امام را مورد حمله قرار دادند. امام از اسب بر زمین افتاد.
مدتی نسبتاً طولانی بر زمین کربلا بود، در حالی که در خون خود می غلتید. کسی جرئت نزدیک شدن
به او را نداشت؛ ولی سرانجام شمر ملعون، در کمال قساوت
به آن حضرت نزدیک شد و او را به شهادت رساند. (لهوف، ص180.)
7. غارت خیمه ها
پس از شهادت امام حسین علیه السلام در عصر روز عاشورا به دستور عمر بن سعد، سپاهیان سیا ه دل،
با یورش به خیمه ها، آن ها را به آتش کشیدند و کودکان و زنان را آواره بیابان های سوزان و پرتیغ و
خار کربلا کردند. (بحارالانوار، ج 45، ص 53؛ مقتل خوارزمی، ج 2، ص 39؛ کامل ابن اثیر ، ج 4، ص 78.)
8. دگرگونی عالم، پس از شهادت امام حسین علیه السلام
گفته اند که پس از شهادت امام حسین علیه السلام، غبار شدیدی که سیاه وتاریک بود،
فضای آسمان را پوشاند و زمین به سختی لرزید و شرق و غرب عالم تاریک شد. (لهوف، ص 147.)
التماس دعا
تاریخ : دوشنبه هجدهم شهریورماه سال 1398 | ساعت 23 و 50 دقیقه و 11 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
1. در شب عاشورا به "محمد بن بشیر حضرمی" یكی از یاران امام حسین علیهالسلام خبر دادند
كه فرزندت در سرحدّ ری اسیر شده است. او در پاسخ گفت: ثواب این مصیبت او و خود را از
خدای متعال آرزو میكنم و دوست ندارم فرزندم اسیر باشد و من زنده بمانم.
امام حسین علیهالسلام چون سخن او را شنید فرمود: خدا تو را بیامرزد، من بیعت خود
را از تو برداشتم، برو و در آزاد كردن فرزندت بكوش.
امام علیهالسلام پنج جامه به او داد كه هزار دینار ارزش داشت و فرمود: پس این لباسها را به
فرزندت كه همراه توست بسپار تا در آزادی برادرش مصرف كند.25
2. امام حسین علیهالسلام در سخنرانی شب عاشورا خبر از شهادت یاران خود داد و آنان را به پاداش
الهی بشارت داد. در این مجلس "قاسم بن الحسن" به امام علیهالسلام عرض كرد: آیا من نیز به شهادت
خواهم رسید؟ امام با عطوفت و مهربانی فرمود: فرزندم! مرگ در نزد تو چگونه است؟ عرض كرد:
ای عمو! مرگ در كام من از عسل شیرینتر است. امام علیهالسلام فرمودند: آری تو نیز به شهادت
خواهی رسید بعد از آنكه به رنج سختی مبتلا شوی، و همچنین پسرم عبداللّه (كودك شیرخوار) به شهادت خواهد رسید.
قاسم گفت: مگر لشكر دشمن به خیمهها هم حمله میكنند؟ امام علیهالسلام به ماجرای شهادت عبداللّه
اشاره نمودند كه قاسم بن الحسن تاب نیاورد و زارزار گریست و همه بانگ شیون و زاری سر دادند.26
3. امام علیهالسلام در شب عاشورا دستور دادند برای حفظ حرم و خیام، خندقی را پشت خیمهها حفر كنند.
حضرت دستور داد به محض حمله دشمن چوبها و خار و خاشاكی كه در خندق بود را آتش بزنند تا ارتباط
دشمن از پشت سر قطع شود و این تدبیر امام علیهالسلام بسیار سودمند بود.27
4. مرحوم شیخ صدوق در كتاب ارزشمند "امالی" نوشته است: شب عاشورا حضرت علیاكبر علیهالسلام
و 30 نفر از اصحاب به دستور امام علیهالسلام از شریعه فرات آب آوردند. امام علیهالسلام
به یاران خود فرمود: برخیزید، غسل كنید و وضو بگیرید كه این آخرین توشه شماست.28
25. الملهوف، ص39.
26. نفس المهموم، ص230.
27. الامام الحسین و اصحابه، ص257.
28. امالی شیخ صدوق، مجلس30.
منبع:نشریه مبلغان ، شماره 51
تاریخ : دوشنبه هجدهم شهریورماه سال 1398 | ساعت 23 و 48 دقیقه و 12 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
باید از ولایت مداری حضرت عباس (ع) در شرایط تحریم آب درس گرفت

به گزارش قدس آنلاین، برنامه "صبح و گفتگو" ویژه ماه محرم در ارتباط تلفنی با حجت الاسلام و المسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آنتن رادیو گفت وگو پخش شد.
حجت الاسلام ارزانی در برنامه "صبح و گفتگو" اظهار کرد: ما در فرازی از زیارت حضرت ابوالفضل العباس (ع) می خوانیم " السلام علیک ایها العبد الصالح المطیع لله و لرسوله" سلام بر کسی که مطیع خدا و مطیع رسول خداست.
وی افزود: آنچه که در سیره حضرت بسیار مشهود و زبانزد خاص و عام است شجاعت، فتوت، ایثار، جوانمردی و ادب است؛ دقیقا همان مسائلی که ما در جامعه امروز شدیداً به آن ها نیاز داریم.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: حضرت عباس (ع) از زمان حرکت از مدینه تا کربلا در کنار امام حسین (ع) بودند و در عصر تاسوعا نیز امان نامه را نپذیرفتند ، درحالی که امان نامه، یک فرصت استثنایی و طلایی برای ایشان بود. حضرت در روز عاشورا نیز تا آخرین لحظه در کنار سیدالشهدا (ع) حضور داشتند و مجاهده و شجاعت ایشان در زمانی که از سوی امام مأمور به آوردن آب شدند زبانزد است.
حجت الاسلام ارزانی بیان داشت: حضرت عباس (ع) هم اکنون نه تنها الگو و محبوب شیعیان بلکه محبوب جهانیان است و افرادی که ایشان را می شناسند ارتباط معنوی خاصی را با او برقرار می کنند.
وی همچنین ادب، ایثار، جوانمردی و فتوت را از شاخصه های زندگی حضرت ابوالفضل (ع) برشمرد و گفت: ارزش های اخلاقی متعلق به یک زمان خاص نیست و برای تمام زمان ها کاربرد دارد لذا وقتی از ادب حضرت صحبت می کنیم یعنی برای همه زمان ها کاربرد دارد و باید از آن پیروی کرد.
حجت الاسلام ارزانی در" مجله صبحگاهی" رادیو گفت وگو، تأکید کرد: ما باید با زندگی امامان معصوم (ع) و بزرگان دین همچون حضرت عباس (ع) آشنا شویم و به آنها تأسی کنیم.
رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور در پایان متذکر شد: حضرت عباس (ع) در شرایط تحریم با تمام قوا در خدمت امام زمان خود بود و ما هم باید از این مسائل درس گرفته و مطیع امام زمان خود باشیم.
تاریخ : دوشنبه هجدهم شهریورماه سال 1398 | ساعت 23 و 45 دقیقه و 53 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
و اینك میدانی دوباره، اینك 72 یار و هزاران دشمن كینهتوزی كه رحم و مروّت را از ازل نیاموختهاند.
اینك عاشورا كه هر چه از آن بگوییم كم گفتهایم، از برخوردهای جلاّدانه
سپاه عمر بن سعد، یا عنایات و الطاف سیدالشهداء علیهالسلام .
سردارانی، سپاه عظیمی را به سوی جهنم رهبری میكردند و امام معصومی لشكر كم تعداد
خود را به بهشت بشارت میداد... و سرانجام شهادت، خون، نیزه، عطش و اطفال،
تازیانه و سرهای بریده، آه از اسارت و شام، آه از خرابه و...
تا به قتلت عدو شتاب گرفت چرخ را سخت اضطراب گرفت
ریخت خون مقدّست به زمین آسمان زاشك آب گرفت
ابر خون ماه عارضت پوشاند همه گفتند آفتاب گرفت
ناله مصطفی به گوش رسید موج خون زچشم بوتراب گرفت
شد سیه رنگ آسمان از خشم كه زخونت زمین خضاب گرفت
آن تن پاره پاره را دربر گه سكینه گهی رباب گرفت
شست زینب زاشك جسمت را بلكه از چشم خود گلاب گرفت
بر تن پاره پاره داد سلام زآن بریده گلو جواب گرفت
هردم از زخم بیحساب تَنَتْ خم شد و بوسه بیحساب گرفت(29)
29. شعر از غلامرضا سازگار.
منبع:نشریه مبلغان ، شماره 51
تاریخ : دوشنبه هجدهم شهریورماه سال 1398 | ساعت 23 و 03 دقیقه و 07 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
1. در روز نهم محرم (تاسوعای حسینی) شمر بن ذی الجوشن با نامهای كه از عبیداللّه داشت
از "نُخیله" ـ كه لشكرگاه و پادگان كوفه بود ـ با شتاب بیرون آمد و پیش از ظهر روز
پنجشنبه نهم محرم وارد كربلا شد و نامه عبیداللّه را برای عمر بن سعد قرائت كرد.
ابن سعد به شمر گفت: وای بر تو! خدا خانه ات را خراب كند، چه پیام زشت و ننگینی
برای من آوردهای. به خدا قسم! تو عبیداللّه را از قبول آنچه من برای او نوشته بودم
بازداشتی و كار را خراب كردی... .( همان، ج2، ص89. )
2. شمر كه با قصد جنگ وارد كربلا شده بود، از عبیداللّه بن زیاد امان نامهای برای
خواهرزادگان خود و از جمله حضرت عباس علیهالسلام گرفته بود كه در این روز
امان نامه را بر آن حضرت عرضه كرد و ایشان نپذیرفت.
شمر نزدیك خیام امام حسین علیهالسلام آمد و عباس، عبداللّه، جعفر و عثمان
(فرزندان امام علی علیهالسلام كه مادرشان امالبنین علیهاالسلام بود) را طلبید.
آنها بیرون آمدند، شمر گفت: از عبیداللّه برایتان امان گرفتهام. آنها همگی گفتند:
خدا تو را و امان تو را لعنت كند، ما امان داشته باشیم و پسر
دختر پیامبر امان نداشته باشد؟!(انساب الاشراف، ج3، ص184.)
3. در این روز اعلان جنگ شد كه حضرت عباس علیهالسلام امام علیهالسلام را باخبر كرد.
امام حسین علیهالسلام فرمود: ای عباس! جانم فدای تو باد،
بر اسب خود سوار شو و از آنان بپرس كه چه قصدی دارند؟
حضرت عباس علیهالسلام رفت و خبر آورد كه اینان میگویند:
یا حكم امیر را بپذیرید یا آماده جنگ شوید.
امام حسین علیهالسلام به عباس فرمودند: اگر میتوانی آنها را متقاعد كن كه جنگ را تا
فردا به تأخیر بیندازند و امشب را مهلت دهند تا ما با خدای خود راز و نیاز كنیم و
به درگاهش نماز بگذاریم. خدای متعال میداند كه من
بخاطر او نماز و تلاوت قرآن را دوست دارم.( الملهوف، ص38.)
حضرت عباس علیهالسلام نزد سپاهیان دشمن بازگشت و از آنان مهلت خواست.
عمر بن سعد در موافقت با این درخواست تردید داشت، سرانجام از لشكریان خود
پرسید كه چه باید كرد؟ "عمرو بن حجاج" گفت: سبحان اللّه! اگر اهل دیلم و كفار از
تو چنین تقاضایی میكردند سزاوار بود كه با آنها موافقت كنی.
عاقبت فرستاده عمر بن سعد نزد عباس علیهالسلام آمد و گفت: ما به شما
تا فردا مهلت میدهیم، اگر تسلیم شدید شما را به
عبیداللّه میسپاریم وگرنه دست از شما برنخواهیم داشت.(ارشاد، شیخ مفید، ج2، ص91.)
التماس دعا
تاریخ : یکشنبه هفدهم شهریورماه سال 1398 | ساعت 22 و 50 دقیقه و 34 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
در روز جمعه هفدهم شهریور 1357، نیروهای دولتی اعم از شهربانی، نیروهای ارتش، سربازان و هم چنین نیروهای گارد ویژه حضور داشتند. تعدادی تانک نیز از طرف خیابان پیروزی به طرف خیابان هایی که به میدان ژاله ختم می شد، قرار گرفته بودند. در هر خیابان، سربازان یک خط مسلح تشکیل داده و تیرباری در مقابل هر خیابان قرار داده بودند. بالگردها در بالای سر جمعیت به صدا درآمده و تعدادی سرباز نیز در میدان، به صورت زیگزاگ آرایش شده بودند، به طوری که اگر تیربارها که اندکی عقب تر از آنان قرار داشت، تیراندازی کرد، به سربازان برخورد نکند.

ساعت 15/9 صبح روز جمعه هفدهم شهریور 1357، به یک باره از یک قسمت میدان ژاله که جمعیت بسیاری در آن جمع شده بود، صدای رگبار مسلسل ها شنیده شد. از بلندگوها فرمان آتش دادند و بالگردها نیز از آسمان مردم را زیر آتش گرفتند. جمعیت که فریادِ «اللّه اکبر» و «مرگ بر شاه» سر می داد، در یک لحظه به خون خود غلطید. صحنه فجیع و مصیبت بار و در واقع یک کشتار دسته جمعی به وجود آمده بود. خیابانی که دقایقی پیش از انبوه جمعیت سیاهی می زد، اکنون پر از اجساد، کفش های خونین، پلاکاردهای پاره شده و زخمی هایی شده بود که کشان کشان خود را به طرف دیگر می رساندند.

بنا به خواست شاه ظالم، کشتار جمعه سیاه، با تفنگ های گازی اسرائیلی صورت گرفت. روزنامه های رژیم صهیونیستی فاش ساختند که مقامات دفاعی این کشور، در اوج تظاهرات ملت ایران، برای سرکوبی راه پیمایی ها، اسلحه و تفنگ های گازی در اختیار شاه گذاشته بودند تا با مردم مقابله کند. تفنگ های پخش کننده گاز به گونه ای بود که افراد را دچار نوعی سستی و رخوت می کرد و هر گونه قدرت حرکت و واکنش عصبی را فلج می ساخت. هم چنین دولت اسرائیل یک گروه کماندوی ورزیده به وسیله هواپیماهای شرکت «اِل.آل» به تهران اعزام داشت که تابع اداره اطلاعات ارتش اسرائیل بوده و همه افراد آن، اونیفورم نظامی ارتش ایران را پوشیده بودند. مقامات ایرانی برای پنهان کردن این موضوع، شایع کردند که افراد این گروهان، از بلوچستان به تهران آمده اند.

حادثه 17 شهریور نقطه عطفی جهت افزایش خشم و اعتراض عمومی مردم و رسوایی بیش از پیش رژیم پهلوی گردید و در تاریخ ننگین ستمشاهی به عنوان جمعه سیاه و جمعه خونین برای همیشه باقی ماند.
تاریخ : یکشنبه هفدهم شهریورماه سال 1398 | ساعت 10 و 49 دقیقه و 54 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
ثمرات «گام سوم» از دو گام قبلی بهتر خواهد بود

قدس آنلاین: به گزارش خبرگزاری فارس، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاجعلیاکبری امام جمعه موقت تهران امروز ۱۵ شهریورماه در خطبههای نماز جمعه، اظهار داشت: مکتب امام حسین(ع) یک مدرسه تمام عیار و یک دانشگاه عالی رتبه و یک مکتب بی نظیر است که در آن اصول و قواعد زیست پاکیزه و حیات طیبه به بشریت تقدیم شده است.
وی ادامه داد: نقطه مرکزی این روش زندگی و این سبک زندگی عبارت است از جهاد در راه خدا و سرمایه گذاری در راه پروردگار متعال برای تحقق نقشه الهی و عمل به کتاب الهی، جریان سیره پیامبراعظم(ص).
خطیب نماز جمعه تهران گفت: دشمن بر این تصور بود که ۲۲ بهمن سال گذشته در تهران خواهد بود، اما امروز دیپلماسی التماسی و خواهشی شان را ملاحظه می کنیم که از هر طرف میانجی می فرستند و این اثر مقاومت و ایستادن با داشتن ظرفیت موشکی و منطقه ای و توان دفاعی و حضور مردم بصیر است که باعث میشود این توطئه ها یکی پس از دیگری خنثی شود و در نهایت روسیاهی برای دشمنان و سربلندی برای جبهه مقاومت باقی می ماند.
وی افزود: کاهش تعهدات در گام اول شروع شد و هیچ اتفاقی در بازار رخ نداد. با شروع گام دوم هم اتفاقی در بازار رخ نداد و حتی در برخی از شاخص ها وضعیت مان بهتر شد. هم اکنون گام سوم برداشته شد و از امروز اجرایی می شود. این بار این تصمیم با صلابت ایرانی که میوه شیرین منطق مقاومت حسینی است، ثمراتش بهتر از دو گام قبلی خواهد بود.
حاج علی اکبری تصریح کرد: ایران موقعیت خود را متوقف نمی کند و تصمیمش را مرحله به مرحله دنبال می کند. حاصل مذاکره فقط عمل است و دیگر وعده به دردمان نمی خورد. آنها باید به ۱۱ تعهد شان عمل کنند و هر زمان عمل کردند، بقیه مسائل پیش خواهد رفت.
وی بیان کرد: انشالله این منطق حسینی ما را به همه آرمان ها و آرزوها خواهد رساند و باید بایتسیم و مقاومت کنیم که این مقاومت زمینه گشایش هایی در بخش های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و دیپلماسیهای ما خواهد بود.
حاج علی اکبری اظهار داشت: حضرت امام حسین(ع) سخن اخر را درباره زندگی خدایی و زندگی مطلوب پروردگار متعال را به بشریت ارائه کرد. یک سبک زندگی برجسته، باطراوت و فعال که در این سبک زندگی هم انسان مؤمن به رشد مطلوب خود می رسد. هم آحاد مؤمنین به رشد شایسته خود می رسند و هم جامعه اسلامی و جامعه بشری می توانند به کمال مطلوب خود دست یابد.
وی ادامه داد: از هر منظری که نگاه کنید در دستگاه حسینی و منظومه تربیتی حسینی، همه این شاخص ها ارتقا داده میشود و آن نقطه مرکزی بر پایه ایمان الهی، عنصر جهاد است. در این شاخص ها می توان به شاخص فتوت، جوانمردی، ایثار، فداکاری، شجاعت، و از خودگذشتگی، محبت نسبت به خلق، امر به معروف و نهی از منکر، حراست از دین خدا، زیبایی های اخلاقی، محبت، رسیدگی به مردم، حسن خلق اشاره کرد.
این خطیب نمازجمعه تهران تصریح کرد: در مکتب امام حسین(ع) سیمای مؤمن، مجاهد برگزیده در پیشگاه خدا را می توانید مشاهده کنید. امام حسین(ع) سرمایه گذاری شگفت انگیزی کرد. او مجاهدت عادی انجام نداد بلکه حق جهاد را برآورده کرد.
وی ادامه داد: امام حسین(ع)، با همه وجود و عزیزانش به میدان آمد و مکتبی در اختیار بشریت قرار داد که حاصل آن مکتب را امروز جامعه با بصیرت ما دریافت کرده است.
حاج علی اکبری تصریح کرد: امروز در این فراز و نشیب ها کسانی که توانستند از این مکتب بهترین درس ها را بگیرند، ملت ایران بودند. ملت ایران با آن ریشه و تبار در محافل حسینی رشد کردند و وارد میدان شدند و با ردیگر تاریخ جامعه ای را مشاهده کرد که در ایمان، رسیدن به رتبه ای که خدا آن را می پسندد و خریدار است و جامعه ای که از نظر ایمانی این آمادگی و ظرفیت را دارد، بتواند دوباره در این بخش حساس از تاریخ بشریت تصمیمی مانند اباعبدالله الحسین(ع) را بگیرد و تصمیم تاریخی را برای آن روز موعود مهیا کند و سرعت بخشد و نقشی بود که ایران در این مرحله آن موقعیت را برعهده گرفت.
وی ادامه داد: جریان شکل گیری انقلاب در محرم و صفر و مجالس حسینی بود و این آموزههای مکتب حسینی در محور جهاد در راه خدا بود که ملت ایران را بسیج و سازماندگی کرد. ملت ایران شاگردان شایسته ای برای مکتب حسینی بودند و به خوبی این درس ها را آموختند و عمل کردند.
این خطیب نمازجمعه تصریح کرد: ریشه، اساس و بنیان انقلاب و نظام، حسینی است و براساس آن خط مقاومت، صبر و جهاد، برنامه ریزی، طراحی و ادامه یافت. در چله گذشته، ما معجزه آموزه های حسینی را در ایجاد تحول تربتیی در انسان ها، انقلاب و دفاع مقدس مشاهده کردیم. همچنین این آموزه ها را در شهدای انقلاب، دفاع مقدس و مدافع حرم هم شاهد بودیم. این خط ادامه دارد و این راه سعادت و خوشبختی بشریت است که خط نگهدارش حضرت اباعبدالله الحسین(ع) است.
وی بیان کرد: این نهضت و انقلاب آغاز و پیدایش و شکل گیری و درخششش به نام اباعبدالله الحسین(ع) بود و با آموختن از مکتب آن بود و ادامه آن تنها با شیوه حسینی ممکن است.
حاج علی اکبری تصریح کرد: انشالله می رویم به سمت آن روز بزرگ و موعود و جامعه ما هرگز این درس ها را فراموش نکرده و نسل امروز را با این آموزهها تا ظهور امام زمان(عج) آماده میکند. امروز از سراسر عالم از مجالس لبیک یا اباعبدالله شنیده میشود.
وی نمازگزاران را به رعایت تقوای الهی دعوت کرد و گفت: این تقوا که در ذیل مکتب حسینی تعریف میشود، هم زندگی آحاد مؤمنین را از انواع گناهان پاکیزه نگه می دارند و هم به آنها همت بلند برای عرصه به جهاد، مقاومت برای جاذبه های شیطانی و نفسانی، قوت برای ایستادن در برابر شیاطین و طاغوت های زمان می دهد. این گونه است که رستگاری برای مؤمنان رقم می خورد و این تقوای حسینی و عاشورایی است.
این خطیب نمازجمعه ضمن تشکر از عزاداری هیأت های حسینی تصریح کرد: از شما عزاداران حسینی هیأت ها به خاطر ملاحظات و مراعات تشکر می کنم و امیدواریم در روز تاسوعا و عاشورا که اوج برنامه های تان است، مطابق هر ساله نماز ظهر روز تاسوعا و عاشورا را برگزار کنید.
وی بیان کرد: ملت ایران با الهام از مکتب حسینی درس مقاومت را آموخته است و زیبایی های این مکتب را بر محور جهاد در راه خدا و حضور در میدان را آموخته اند. امروز شناسه ملت ایران در تمام دنیا جمله تاریخی هیهات من الذله است.
حاج علی اکبری تصریح کرد: حضرت اباعبدالله الحسین(ع) دست ملت ما را گرفت تا ما را از حضیضذلت به اوج عزت برساند و راه روشنی را برای ملت های عالم در اختیار آنها قرار داد. ما امروز ثمره روش حسینی در مقاومت فعال، جدی و هوشمندانه را شاهد هستیم.
وی بیان کرد: امروز در داخل آمریکا درباره افول اجماع وجود دارد و آینده شناسان و نظریه پردازان در این زمینه سخن میگویند و گزارش می دهند که دیگر آمریکا حتی کشور ده سال پیش نیست.
این خطیب نمازجمعه تصریح کرد: دنیا به عصر پسا آمریکا فکر میکرد و دیگر آن قدرت اقتصادی و سیاسی آمریکا و توان تأثیرگذاری اش را مشاهده نمی کنیم و حتی در یکی از مجلات معتبرشان عکسی از پایان عصر هژمونی آمریکا را منتشر کردهاند؛ کرکسی که پرهایش ریخته و زیر چشمانش کبود است.
وی بیان کرد: هیأت حاکمه ایالات متحده با گرفتار شدن در سرگشتگی استراتژیک و راهبردی آخرین تلاش هایش را می کند تا چهره ابرقدرتی آمریکا را حفظ کند، اما این موضوع با ۲۰ هزار میلیارد دلار بدهی آمریکا و شکسته شدن قدرت اقتصادی که روزی نیمی از اقتصاد دنیا را داشته است، امکان پذیر نخواهد بود. امروز آمریکا بیش از ۱۵ درصد از سهم اقتصاد دنیا را ندارد که همین رقم هم بزودی کاهش خواهد یافت.
حاج علی اکبری تصریح کرد: آمریکا به لحاظ فرهنگی و اجتماعی، شاخص هایش وضعیت بحرانی را نشان می دهد که میتوان به شاخص هایی همچون مواد مخدر، بی خانمانی و گرسنگی ۴۱ میلیون آمریکایی، توسعه زندان و زیرپاگذاشتن دموکراسی در ناهنجاری اخلاقی و جنسی و فاصله طبقاتی وحشتناک اشاره کرد.
وی ادامه داد: این افول موریانه ای است که از درون می پوساند. این دستگاه استکباری دچار پوکی استخوان شده و از درون دچار تلاشی است.
این خطیب نمازجمعه تهران تصریح کرد: وضعیت سیاسی با ظهور پدیده ای بنام ترامپ افول یافته است. این شخصیت چه به روز حیثیت آمریکا آورده است؟ گویا این آدم با شعار جلوگیری از افول آمریکا به میدان آمد اما تیر خلاص را به حیثیت آمریکا زده ودیگر حیثیتی برای آمریکا در سطح جهانی باقی نمانده است.
وی بیان کرد: شما مشاهده می کنید ایستادگی ملت ایران افول آمریکا را تسریع کرده و اعتبار جهانی و نفوذ منطقه ای را کاهش داده است.البته این افول حاصر تکبر و فساد است. هرکجا رد آمریکا را می بینید، فساد، خونریزی و گرفتاری و بدبختی را شاهد هستید و این انتقام خدا بوده است.
تاریخ : شنبه شانزدهم شهریورماه سال 1398 | ساعت 23 و 07 دقیقه و 19 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
1. "خوارزمی" در مقتل الحسین و "خیابانی" در وقایع الایام نوشتهاند كه در روز هشتم محرم
امام حسین علیهالسلام و اصحابش از تشنگی سخت آزرده خاطر شده بودند؛ بنابراین امام علیهالسلام
كلنگی برداشت و در پشت خیمهها به فاصله نوزده گام به طرف قبله، زمین را كَند، آبی گوارا بیرون
آمد و همه نوشیدند و مشكها را پر كردند، سپس آن آب ناپدید شد و دیگر نشانی از آن دیده نشد.
هنگامی كه خبر این ماجرا به عبیداللّه بن زیاد رسید، پیكی نزد عمر بن سعد فرستاد كه: به من خب
ر رسیده است كه حسین چاه میكَند و آب بدست میآورد. به محض اینكه این نامه به تو رسید، بیش
از پیش مراقبت كن كه دست آنها به آب نرسد و كار را بر حسین علیهالسلام و یارانش سخت بگیر.
عمر بن سعد دستور وی را عمل نمود.( وقایع الایام، ج5، ص27؛ مقتل الحسین، خوارزمی، ج1، ص244.)
2. در این روز "یزید بن حصین همدانی" از امام علیهالسلام اجازه گرفت تا با عمر بن سعد گفتگو كند.
حضرت اجازه داد و او بدون آنكه سلام كند بر عمر بن سعد وارد شد؛ عمر بن سعد گفت: ای مرد همدانی!
چه چیز تو را از سلام كردن به من بازداشته است؟ مگر من مسلمان نیستم؟ گفت: اگر تو خود را مسلمان
میپنداری پس چرا بر عترت پیامبر شوریده و تصمیم به كشتن آنها گرفتهای و آب فرات را كه حتی
حیوانات این وادی از آن مینوشند از آنان مضایقه میكنی؟
تاریخ : شنبه شانزدهم شهریورماه سال 1398 | ساعت 22 و 54 دقیقه و 33 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()