در بزرگداشت منبری و مبلغی که هنوز یادش ماندگار است
اخلاص، رمز اثرگذاری «کافی» بود
مریم احمدی شیروان

جمعه ۳۰ تیرماه سال ۱۳۵۷ با میلاد حضرت ولیعصر(عج) مصادف بود اما حضرت امام(ره) به احترام شهدای تبریز اعلام کرده بودند که نیمه شعبان عید نداریم. روز پیش از آن، عوامل رژیم شاه مرحوم شیخ احمد کافی را احضار میکنند و پس از توهین بسیار، به او سه پیشنهاد میشود؛ یا اینکه خودش مهدیه را به رسم هر سال چراغانی و آذینبندی کند؛ یا کلید مهدیه را به آنها بدهد تا خودشان آنجا را تزئین کنند؛ و یا اینکه به مشهد سفر کند؛ و مرحوم کافی هم به ناچار سومین راه را انتخاب میکند و با همسر و فرزندانش سوار بر خودرو، به سمت مشهد حرکت میکنند. اگرچه با گذشت بیش از ۴۰ سال از سانحهای که منجر به درگذشت شیخ احمد کافی شد، هنوز ابعاد آن روشن نشده است اما برادر مرحوم کافی معتقد است، بر اساس ادعای دو نفر از شکنجهگران ساواک که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اوین زندانی بودند، شیخ احمد کافی با نقشه رژیم شاه به قتل رسیده است. امروز و به بهانه چهل و یکمین سالگرد درگذشت حجتالاسلام احمد ضیافتی کافی یزدی یا همان «شیخ احمد کافی» با برادر کوچکتر ایشان آقای حسن ضیافتی کافی یزدی به گفتوگو نشستیم. او که ۱۰ سال از مرحوم کافی کوچکتر است و همواره یار و یاور برادر بوده از آن روزها حرفهایی شنیدنی دارد. مدیریت مهدیه تهران هم بهانهای است برای ادامه راه برادر؛ برادری که هر چند سالهاست در میان مردم نیست اما همچنان نام و یادش در دلها ماندگار است.
«کافی» از کودکی تحت آموزش دینی بود
حسن کافی در مورد برادرش میگوید: احمد فرزند دوم خانواده و متولد سال ۱۳۱۵ شمسی بود. پدر ما فردی فرهنگی و غیرروحانی بود اما پدربزرگمان مرحوم آیتالله میرزا احمد کافی از علمای برجسته یزد بود که ساکن مشهد شده بود. برادرم از پنج سالگی آموزش علوم اسلامی و نهجالبلاغه و از هفت سالگی حفظ اشعار مذهبی را شروع کرد و پامنبری مرحوم پدربزرگ بود. در ۱۷سالگی وارد مدرسه علمیه نواب مشهد شد و پس از فراگرفتن آموزشهای لازم در سال ۱۳۳۳ عازم نجف شد و از استادان بزرگی مانند آیتالله خویی، آیتالله حکیم و آیتالله مدنی درس گرفت. محبت او به اهل بیت(ع) سبب شد پس از مدتی کوتاه از طرف آیتالله مدنی مأمور به خواندن دعای کمیل در صحن امام حسین(ع) و دعای ندبه در مدرسه سید شود؛ او پس از پنج سال به قم رفت.
او اضافه میکند: مرحوم کافی در سال ۱۳۴۲ به خاطر درخواستهای مکرر مردم تهران و نیاز شدید آن شهر به تبلیغ دین و روشنگری در برابر رفتارهای فاسد رژیم شاه، به آنجا رفت و با سخنرانیهای مذهبی در منزل خودش، جلسات آموزش قرآن کریم و تعلیمات دینی به کودکان و نوجوانان و همچنین مراسم دعای کمیل و ندبه را برگزار میکرد. همان سالها بود که با دختر مرحوم آیتالله سیدحسین شاهرودی از عالمان مشهد ازدواج کرد که ۶ دختر و ۲ پسر ثمره این ازدواج است.
«کافی» سلیقه منبر داشت
رئیس هیئت امنای مهدیه تهران در ادامه یادآوری میکند: در خرداد ۱۳۴۲ و پس از مهاجرت اعتراضی آیتالله میلانی و برخی دیگر از علما به دستگیری و بازداشت امام خمینی(ره)، مرحوم کافی چندین سخنرانی برای افشاگری اقدامات رژیم داشت که خشم آنها را به همراه آورد. همان زمان بود که ساواک تلاش کرد تا به بهانه مشمول سربازی بودن، او و دیگر وعاظ و عالمان شهر مانند شهید هاشمینژاد را از فعالیتهای مذهبی دور کند. حسن کافی به رابطه برادرش با امام(ره) و انقلاب اشاره کرده و توضیح میدهد: مرحوم کافی علاقه زیادی به امام(ره) داشت و در آن زمان که بردن نام امام(ره) جرم محسوب میشد او در مقابل ۵۰هزار نفر نام امام(ره) را میبرد و ارادت زیادی به او داشت طوری که بارها پس از منبر او را دستگیر کردند؛ البته این دستگیریها سبب قطع فعالیت نمیشد بلکه با شدت بیشتری ادامه پیدا میکرد. تا جایی که دو سال پیش از درگذشتش یعنی در سال ۱۳۵۵ دو سال به ایلام تبعید شد اما در آنجا هم کارهای اجتماعی و فرهنگی زیادی انجام داد.
برادر کوچکتر این واعظ شهیر به راز محبوبیت او در دلهای مردم اشاره کرده و توضیح میدهد: مرحوم کافی سلیقه منبر داشت. او یک مبلغ کمنظیری بود که به منبر و تبلیغ عشق میورزید و به خاطر کثرت منبر رفتن و هنر جذب مخاطب او و به برکت و عنایت اهل بیت(ع) مطالب زیادی نقل شده است. حُسن سلیقه او سبب شده بود که همه از پیر تا جوان به سخنان جانبخش او گوش دهند.
«کافی» مخاطب خود را میشناخت
حسن کافی اضافه میکند: علاوه بر آن او اخلاص و ارادت قلبی بسیاری به حضرت ولیعصر(عج) داشت. هیچ چشمداشت مادی به منبرهایی که میرفت نداشت و تمام درآمدی که از این راه کسب میکرد را صرف هزینههای مهدیه میکرد. او همیشه سعی میکرد منبر را به شکل سنتی حفظ کند و معتقد بود روضه نمک منبر است و حتماً باید در آخر منبر خوانده شود.
او تأکید میکند: مرحوم کافی مخاطب خود را میشناخت و با هر قشری متناسب با سطح و میلی که داشتند سخن میگفت. در تمام منبرهایش به اوضاع جاری اجتماع کنایه داشت و نسبت به اوضاع بیتفاوت نبود. مرحوم کافی به گفته خودش به بیش از ۱۰۸ شهر کشور آن هم در شرایط دشوار ارتباطی آن زمان سفر و سخنرانی کرده بود؛ سفرهایی که تنها به سخنرانی ختم نمیشد و او سعی میکرد مسائل فکری و مشکلات مردم را نیز رفع کند. مرحوم ماندگار شد و شخصیتی اثرگذار در بین مردم داشت زیرا به هر چه میگفت باور داشت. اگر در مورد احترام گذاشتن به پدر و مادر صحبت میکرد خودش بینهایت به پدر و مادرش احترام میگذاشت. اگر درباره ضرورت رسیدگی به ایتام میگفت، ۵۰۰۰ یتیم را تحت سرپرستی مهدیه گرفته بود؛ کافی ماندگار بود زیرا تمام اعمال او بر پایه اخلاص انجام میشد.
تاریخ : یکشنبه سی ام تیرماه سال 1398 | ساعت 14 و 17 دقیقه و 13 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
مشاهدات پلیس در خیابانهاست

قدس آنلاین: سردار حسین اشتری در جمع ائمه جمعه سراسر کشور، با بیان اینکه نیروی انتظامی وظیفه خود میداند همواره پاسدار ارزشهای انقلاب بوده و باشد، گفت: در عین حال تأمین امنیت در کشور یکی از وظایف ناجا محسوب میشود.
فرمانده ناجا با اشاره به نقش دیگر دستگاهها در ایجاد احساس امنیت، تصریح کرد: متأسفانه برخی به دنبال القای این موضوع هستند که در کشور ما امنیت وجود ندارد اما به حول و قوه الهی و هدایتهای داهیانه مقام معظم رهبری، نیروی انتظامی در هشت هزار و 755 کیلومتر مرز حضور دارد و توانسته امنیت را از مرزها تا اعماق شهرها تأمین کند.
وی به نقش اثربخش ائمه جمعه در احساس امنیت اشاره و بیان کرد: ما نیز به عنوان یک سرباز از خدمتگزاری به مردم و تأمین امنیت برای آنها، بسیار خوشحالیم.
این مقام انتظامی با بیان اینکه مردم به نیروهای مسلح اعتماد کامل دارند، افزود: نیروی انتظامی وظیفه برخورد با ناهنجاریها را برعهده دارد اما امروز برحسب کمکاری برخی دستگاهها، شاهد افزایش این موضوع در جامعه هستیم.
پلیس در برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی در عمل تنها است
اشتری با بیان اینکه نیروی انتظامی در برخورد با ناهنجاری های اجتماعی در عمل تنها است، خاطرنشان کرد: ممکن است، عدهای با صدور برخی اطلاعیهها یا بیانیهها، از پلیس حمایت کنند اما ناجا در عمل تنها است.
فرمانده ناجا به وظایف 26 دستگاه درموضوع عفاف و حجاب، اشاره و خاطرنشان کرد: 300 مصوبه در شورای عالی انقلاب فرهنگی که به تصویب مقام معظم رهبری (مدظله العالی) رسیده، وجود دارد و باید از این دستگاهها سؤال شود که در قبال تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمن که رهبر معظم انقلاب چندین بار در این رابطه تذکر دادهاند، چه کردهاند.
وی با بیان اینکه نیروی انتظامی در این میان، وظایف خود را به خوبی انجام داده است، گفت: گرچه ما به این حد نیز راضی نیستیم ولی برحسب قانون وظایف خود را به درستی انجام دادهایم.
این مقام انتظامی ادامه داد: توقع ما از این جمع مؤثر و پربرکت برای کشور، این است که نیروی انتظامی را در عمل کمک کرده و از دستگاههای دیگر نیز بخواهند تا به وظایف خود طبق قانون عمل کنند.
افزایش 40 درصدی اقدامات سلبی و ایجابی ناجا در 4 ماهه نخست سال
اشتری افزود: در چهار ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، اقدامات سلبی و ایجابی ناجا 40 درصد افزایش پیدا کرده است.
فرمانده ناجا با بیان اینکه بیحجابی براساس قانون جرم محسوب میشود، گفت: بارها اعلام کردهایم، خودرو حریم خصوصی نیست و کشف حجاب در آن، جرم محسوب میشود، برهمین اساس طرح ناظر یک را راهاندازی کردهایم که خوشبختانه اثرات مثبتی نیز به همراه داشته است.
وی متذکر شد: از ابتدای اجرای این طرح تاکنون، حدود 300 هزار پیامک برای افراد متخلف ارسال شده که از این تعداد 150 هزار نفر برای اخذ تعهد مراجعه کردهاند که با برخورد محترمانه از آنها تعهد اخذ و اعلام شده در صورت تکرار، خودروی آنها توقیف و در مرحله بعد به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
این مقام انتظامی با انتقاد از کسانی که مخالف این طرح هستند، گفت: بررسیها نشان داده دلیل مخالفت برخی افراد با این طرح این است که یکی از بستگان آنها پیامکی توسط پلیس دریافت کردهاند.
اشتری یادآور شد: مبنای کار ناجا، همواره قانون بوده و است و برخورد با پدیده بدحجابی نیز برخورد با بیقانونی محسوب میشود.
فرمانده ناجا با اشاره به اینکه در برخورد با فساد نمیتوانیم یک تنه وارد شویم، یادآور شد: نیروی انتظامی گرچه در این میان تنها است اما اعلام میکنیم ما کار خود را انجام خواهیم داد.
وی اضافه کرد: متأسفانه در برخی بیمارستانها، بانکها و حتی برنامههای تلویزیونی ، بدحجابیها به مراتب بدتر از افرادی است که پلیس در خیابانها با آنها برخورد میکند.
اگر تیغ مأمور پلیس کند شود، ضرر آن برای کل مردم خواهد بود
اشتری ادامه داد: برخی از افراد نیز حین برخورد با فرد متخلف، شروع به جوسازی علیه پلیس میکنند که این موضوع پذیرفتنی نیست چراکه اگر تیغ مأمور ما کند شود، ضرر آن برای کل مردم و متدینین خواهد بود.
با خطای مأمور برخورد میشود
فرمانده ناجا ضمن اعلام حمایت از مأموران و کارکنان نیروی انتظامی که در چارچوب قانون وظایف خود را به نحو احسن انجام میدهند، اظهار کرد: اگر ماموری خطایی انجام دهد، حتماً با او برخورد خواهد شد.
مأمور پلیس در قضیه پارک پلیس تهران وظیفه قانونیاش را انجام داد
وی اضافه کرد: در قضیه پارک پلیس تهران، موضوع را بررسی کرده و به این نتیجه رسیدیم که مأمور ما در چارچوب قانون، وظیفه قانونی خود را انجام داده که از او تقدیر کردیم.
این مقام انتظامی بر لزوم مدیریت فضای مجازی تأکید و خاطرنشان کرد: گرچه این فضا امروز یک نیاز در جامعه محسوب میشود اما کمکاری برخی مسئولان سبب شده تا مشکلاتی در این فضا داشته باشیم.
افزایش صددرصدی بروز جرایم در فضای سایبر در سال جاری
اشتری به افزایش صددرصدی جرایم در فضای سایبر در سال جاری اشاره کرد و گفت: امروز مدیریت این فضا، یک نیاز ضروری محسوب میشود.
فرمانده ناجا از همراهی مردم در پشتیبانی از خدمات پلیس تقدیر و تشکر کرد و افزود: با کسانی که بخواهند به حقوق مردم تعدی کنند، هیچ تعارفی نخواهیم داشت و قاطعانه با آنها برخورد خواهیم کرد.
وی از حمایتهای ائمهجمعه سراسر کشور از ناجا تقدیر و تشکر کرد و گفت: قطعاً حمایتهای ائمهجمعه از طرحهای نیروی انتظامی برای پیشبرد اهداف تاثیرگذار خواهد بود.
تاریخ : شنبه بیست و نهم تیرماه سال 1398 | ساعت 17 و 29 دقیقه و 36 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
مذاکرات ادامه دارد
آقای گل صربستان در خط حمله پرسپولیس

قدس آنلاین: یک سایت بوسنیایی از حضور نرمین هاسکیچ در پرسپولیس در آینده نزدیک خبر داد.
informer نوشت: نرمین هاسکیچ مهاجم با تجربه و ۳۰ ساله تیم ملی فوتبال بوسنی در حال حاضر در تیم رادینسکی صربستان بازی میکند و این تیم در رقابتهای انتخابی در اروپا کار خود را شروع کرده است ولی به زودی بهترین مهاجم این تیم یعنی هاسکیچ این تیم را ترک میکند.
باشگاه پرسپولیس ایران خواهان به خدمکت این بازیکن است که فصل قبل توانست در لیگ صربستان عنوان آقای گلی در این لیگ را با به ثمر رساندن ۲۴ گل به دست بیاورد و در تیم منتخب فصل نیز قرار گرفت.
او قرار است بعد از بازی تیمش در انتخابی لیگ اروپا برای حضور در پرسپولیس پاسخ نهایی خود را به مسئولان ایرانی اعلام کند.
برخی اخبار حاکی است مذاکرات رو طرف برای رسیدن به مبلغی که رضایت طرفین را جلب کند ادامه دارد چرا که مبلغ اولیه پیشنهادی پرسپولیس نتوانسته است هاسکیچ را راضی کند.
تاریخ : جمعه بیست و هشتم تیرماه سال 1398 | ساعت 15 و 26 دقیقه و 23 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح:
ادعای سرنگونی پهپاد ایرانی برخاسته از توهم ترامپ است

قدس آنلاین: سردار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح اعلام کرد: بر خلاف ادعای واهی و برخاسته از توهم ترامپ، تمامی پهپادهای متعلق به جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز از جمله پهپاد مورد نظر رئیس جمهور آمریکا پس از انجام ماموریت شناسایی و کنترل برنامه ریزی شده به سلامت به پایگاههای خود بازگشتهاند و هیچگونه گزارشی دال بر مقابله عملیاتی ناو یواساس باکسر آمریکایی گزارش نشده است.
سردار شکارچی اینگونه اظهارات بی پایه رئیس جمهور آمریکا را در راستای ایجاد التهاب و ناامن سازی منطقه مهم خلیج فارس و آبراه استراتژیک تنگه هرمز تلقی و اظهار کرد: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران همواره با هوشیاری کامل و بر طبق موازین بین المللی، ماموریت قانونی حراست، کنترل و مراقبت از امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز را وظیفه قانونی خود میدانند.
تاریخ : جمعه بیست و هشتم تیرماه سال 1398 | ساعت 15 و 23 دقیقه و 29 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
خطیب نمازجمعه تهران:
هیچ زمانی آمریکا مانند امروز ذلیل و بی ارزش نشده بود

قدس آنلاین: به گزارش ایسنا، آیت الله محمد امامی کاشانی در خطبه های نمازجمعه این هفته تهران اظهار کرد: انسان برای سیر به سوی خدا به سوی خداشناسی در مراتب اسما الحسنی سیر میکند تا به خدا برسد و پس از آن به سمت خدمت به خلق خدا حرکت میکند. سیر به پرودگار و برگشت برای خدمت به خلق خدا کسی میخواهد تا صفات خدا و نبوت انبیاء را ترسیم و تبیین کند و آن کسی باید باشد که از نظر علم آگاه به وحی باشد.
وی ادامه داد: اگر این آگاهی بود آنگاه میتواند دین خدا درست تبیین شود، لذا موضوع رهبری در دین مسئله اساسی است و این است که گفته می شود زمین از حجت خدا خالی نیست.
امامی کاشانی افزود: دشمن کشور را از لحاظ اقتصادی اخلاقی و سیاسی در فشار انداخته است؛ این یک تکلیف است که به امام زمان خود گزارش دهیم. البته دست اندرکاران و مسئولان کشور این تکلیف دارند که مسائل اداری خود را به امام زمان عرضه کرده و گزارش دهند.
وی سپس ادامه داد: آنها باید وقت و زمان خود را به آن حضرت عرضه کنند و ببینند که آیا امام عصر (عج) راضی است که این میز و صندلی باشد یا خیر، آیا این امام راضی است که فلان مسئول سرکار باشد یا خیر؟ آن هم مسئولی که سستی و سهلانگاری میکند و به مشکل مردم توجه ندارد، مسئولی که راههای حل را دنبال نمیکند.
خطیب نمازجمعه تهران تاکید کرد: اینجاست که رهبری الهی و توجه به امامت مفهوم پیدا می کند.
وی در ادامه به عهد شکنی اروپا و آمریکا در برجام اشاره کرد و گفت: اروپا به تعهداتی که داشت عمل نکرد، اروپا به عنوان طرف قرارداد، موارد زیادی را متعهد شده بود از جمله موضوع نفت، ارتباطات بانکی و مسائل دیگر اما به هیچ کدام از آنها عمل نکرده است.
امامی کاشانی خطاب به دولت آمریکا گفت: آمریکا هم در تعهد خود عهدشکنی کرد و سرنوشت ملت آمریکا را از خجالت به ذلت پیش انداخت؛ هیچ زمانی آمریکا مانند امروز ذلیل و بی ارزش نشده بود.اینها کلان به دنیا نگاه نمیکنند، نگاهشان سراسر توهین و تحقیر است، نه آمریکا و انگلیس و نه آلسعود به دنیا توجه نمیکنند و این چنین خود را پست و فرومایه کردند؛ آنها به قراردادها و پیمان هایشان عمل نکردند.
وی ایران را متعهد به برجام خواند و گفت: دولت جمهوری اسلامی اعلام کرد که ما در برجام تعهداتمان را کاهش میدهیم، 60 روز هم مهلت داد همانطور که در نامه وزیر امور خارجه کشورمان آمده است ما مهلت هم دادیم و اما طرف مقابل هیچ کاری نکرد. آنگاه آنها اکنون ببینند که چرا ایران به تعهدات خود عمل نمی کند.
وی گفت: عجیب است که تعهدات ایران بر پایه تعهدات شما بود. این سقف روی دیوار و ستونی باید باشد که آن ستون تعهدات شماست، شما به آنها عمل نکردید.
امامی کاشانی با اشاره کاهش تعهدات برجامی ایران، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی یک حرکت قانونی کرد و این حرکت چیزی است که دنیا هم آن را قبول دارد.
وی سپس با اشاره به توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیس خاطرنشان کرد: دولت انگلیس نفتکشی که مربوط به ایران بوده است را توقیف کرد. این توقیف خلاف قوانین بین المللی است، لذا ایران می تواند به سازمان ملل متحد هم شکایت کند و حتی صاحب آن کشتی همانطور که در قانون است می تواند به دادگستری اروپا هم شکایت کند، اینها جنایاتی است که در دنیا اتفاق میافتد و استکبار آنها را مرتکب میشود.
امامی کاشانی در ادامه اظهار امیدواری کرد: به فضل خدا با تمام مشکلاتی که از روزهای اول برای کشور ما فراهم شده بود موفق خواهیم شد.
وی با بیان اینکه« راه امام (رحمت الله علیه) با قوت هرچه بیشتر ادامه خواهد داشت » گفت:بیشتر این راه در حال ادامه است و این مسیری است که ایران طی میکند. دشمن از هر طرف ما را احاطه کرده است،
در اینجاست که قرآن کریم وعده کرده، توصیه میکند و به ملتها آرامش میدهد.
وی سپس گفت: مشکلات با صبر و استقامت حل خواهد شد و ما بر آنها پیروز میشویم. پیروزی ملت ایران با صبر حاصل خواهد شد و قطعا صابرین هستند که میتوانند به خاطر تقوا، قدرت و عزت خود را حفظ کنند و این در سایه وجود مقدس حضرت ولی عصر (عجل الله) صورت میگیرد.
امام جمعه تهران در بخشی از خطبه های نمازجمعه تهران به موضوع حبس شیخ زکزاکی اشاره کرد و گفت: ایشان در حال حاضر در شرایط بسیار سختی قرار دارد امیدواریم خداوند به او مرحمت عنایت کند.
وی سپس گفت: امیدواریم آمریکا، اسرائیل و انگلیس در هر کجای دنیا که هستند ذلیل شوند.
امامی کاشانی همچنین به ملاقات و دیدار ائمه جمعه کشور با رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و یادآور شد: تاکید رهبری مخصوصاً نسبت به جوانان نوجوانان و توجه به آنان و ارزش دادن به آنها در دانشگاهها در دبیرستان ها بود که این وظیفهای است که بر عهده همگان است.
وی ادامه داد: رهبری وظیفهای به نسل جوان که آینده کشور به دست آنها است، دادهاند و آن اهتمام دادن و توجه کردن به شرایط است و اینکه وضعیت را به گونهای فراهم آوردند که تقوا در نسل جوان اجرا شود.
امام جمعه تهران در پایان گفت: دشمن میخواهد فساد و بی بند و باری را در کشور را اجرا کند تا جوانهای ما راه بی بند و باری را در پیش بگیرند چرا که در این صورت میتواند بر کشور مسلط شود.
تاریخ : جمعه بیست و هشتم تیرماه سال 1398 | ساعت 15 و 21 دقیقه و 02 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
با صدور احکامی از سوی رهبر معظم انقلاب صورت گرفت
انتصاب ۳ عضو فقهای شورای نگهبان برای یک دوره جدید

به گزارش قدس آنلاین متن احکام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
آیت الله جناب آقای حاج شیخ محمّد یزدی دامت توفیقاته
با توجه به پایان یافتن دورهی عضویت جنابعالی در تاریخ ۲۵ / ۴ / ۱۳۹۸، بر اساس اصل نود و یکم قانون اساسی، مجدداً جنابعالی را به عنوان عضو فقهای شورای نگهبان برای یک دورهی جدید منصوب میکنم.
توفیقات روزافزون جنابعالی را از خداوند متعال خواستارم.
سیّدعلی خامنهای
۲۴ تیر ۱۳۹۸»
«بسم الله الرحمن الرحیم
آیت الله جناب آقای حاج شیخ صادق آملی لاریجانی دامت توفیقاته
با توجه به پایان یافتن دورهی عضویت جنابعالی در تاریخ ۲۵ / ۴ / ۱۳۹۸، بر اساس اصل نود و یکم قانون اساسی، مجدداً جنابعالی را به عنوان عضو فقهای شورای نگهبان برای یک دورهی جدید منصوب میکنم.
توفیقات روزافزون جنابعالی را از خداوند متعال خواستارم.
سیّدعلی خامنهای
۲۴ تیر ۱۳۹۸»
«بسم الله الرحمن الرحیم
حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای حاج شیخ علیرضا اعرافی دامت توفیقاته
با توجه به فقدان مرحوم آیت الله حاج شیخ محمّد مؤمن(ره) در مجموعه فقهای محترم شورای نگهبان، جنابعالی را بجای ایشان به استناد اصل نود و یکم قانون اساسی به عضویت آن شورای محترم نصب میکنم.
دوام توفیقات شما را از خداوند متعال خواستارم.
سیّدعلی خامنهای
۲۴ تیر ۱۳۹۸»
تاریخ : سه شنبه بیست و پنجم تیرماه سال 1398 | ساعت 07 و 58 دقیقه و 15 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
حجت الاسلام ابوالفضل ساجدی در گفت و گو با قدس آنلاین:
سیره امام رضا(ع) در همنشینی با فقرا و مردم باید درسی برای مسؤولان باشد
س. عباسی

حجت الاسلاموالمسلمین ابوالفضل ساجدی استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با قدس آنلاین گفت: حضرت امام رضا علیه السلام در سال 148ه. ق از مادری به نام نجمه خاتون در شهر مدینه منوره متولد شدند. دوران زندگی امام رضا علیه السلام در مدینه و دو سال پایانی عمر آن حضرت در شرایط ویژهای سپری شد از جمله مشکلات سیاسی- اجتماعی وقت و از همه مهمتر موضوع تحمیل ولایتعهدی به حضرت به نوعی که وی را مجبور به پذیرش آن کردند. امام رضا علیه السلام معصومی است که در بعد اخلاقی سرآمد است بنحوی که تاریخ ویژگیهای اخلاقی خاصی از ایشان مطرح نموده که بسیار قابل توجه است. از جمله ویژگیهای اخلاق فردی آن حضرت که بسیار چشمگیر بوده است، اهتمام ایشان به بخشش و کمک به دیگران بود.
وی دراین باره افزود: امام رضا علیه السلام مانند سایر ائمه معصومین علیهم السلام به مال دنیا وابستگی نداشت و از امکانات خود کمکهای بسیاری به آحاد جامعه میکرد و با همه وجود در راه خیر رسانی به مردم جامعه تلاش میکرد بگونهای که در بحث اطعام فقرا و نیازمندان آمده که هر زمان حضرت سفرهای پهن میکردند ظرفی کنار خود گذاشته برای فقرا غذا نگه داشته یا فقرا جایی در کنار سفره ایشان داشتند. امام رضا علیه السلام در بحث صدقات و وقف هم بسیار فعال بودند. احسانهای امام رضا علیه السلام بیشتر به صورت پنهانی و در شبهای تاریک صورت می گرفت تا کمتر کسی متوجه هویت شخص کمک کننده شود.
کارشناس امور دینی خاطر نشان کرد: امام رضا علیه السلام علاقه فراوانی به تلاوت قرآن داشتند و در زهد سرآمد دوران بودند؛ ختم قرآن هر سه روز یک بار نشان از اهمیت قرآن در نزد ایشان است. همچنین امام رضا علیه السلام در رعایت تقوی الهی زبانزد خاص و عام بودند. همدردی با فقرا و همنشینی با ضعفا و برآورده نمودن حاجات نیازمندان همه و همه از ویژگی های اخلاقی آن حضرت به شمار میرود.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل ساجدی گفت: با آنکه امام رضا علیه السلام، امام بود اما هیچ گاه هیبت ایشان منجر به دوری از مردم نشد بلکه هیبت معنوی و همنشینی با فقرا و زیر دستان ارتباط بیشتر و احساس امنیت خاطر ضعفای جامعه را رقم زده بود. آنچه از امام رضا علیه السلام در ایام ولادت ایشان باید برای مسؤولین درس عبرت باشد همراهی وهمنشینی با ضعفا و فقرا در سیره آن حضرت است، در حالی که متأسفانه مسؤولین ما به دلایل مختلفی از ارتباط گیری با مردم دوری میکنند و با ضعفا مأنوس نمیشوند.
استاد حوزه و دانشگاه درخصوص برکات حضور امام و نحوه برخورد با زایران آن حضرت اظهار داشت: وجود مضجع شریف امام رضا علیه السلام در کشور ما برکت ویژهای است که باید قدردان آن باشیم. خوشبختانه به سبب وجود مبارک امام رضا علیه السلام در مشهد بسیاری از شیعیان و محبان اهل بیت علیه السلام از جای جای دنیا و کشورهای عربی وارد مشهد می شوند لذا لازم است در برخورد با زایران رضوی بهترین رفتارها را انجام دهیم و حرکات و رفتار و وقار ایرانیان به گونهای باشد که زائران خارجی احساس کنند که مردم ایران در مسیر امام رضا علیه السلام حرکت می کنند لذا انتظار می رود از گران فروشی یا رفتارهای غیر عادلانه نسبت به زائران امام رضا پرهیز شود و همانگونه که در اربعین حسینی از میهمانان امام حسین علیه السلام پذیرایی میشود مردم ما نیز با روی گشاده و با دستهای باز و عدم سوء استفاده مالی از زائران امام رضا علیه السلام پذیرایی کنند.
استاد ابوالفضل ساجدی در پایان گفت: قطعا دشمن به دنبال آن است تا به فرهنگ شیعی و انسجام و وحدتی که میتواند در گرداگرد حرم معصومین و به عشق آنها بین شیعیان ایجاد شود ضربه وارد کند لذا نوع تعاملات با زایران امام رضا علیه السلام در این ایام باید شایسته پیرو حقیقی امام رضا علیه السلام باشد تا دشمن از شکست مانور وحدت شیعیان و آزادگان جهان سرافکنده شود و انتظار میرود مسؤولین با فرهنگ سازیهای لازم راه هر گونه وحدت شکنی را دربین شیعیان در سراسر دنیا بر دشمنان بسته نگاه دارند.
تاریخ : یکشنبه بیست و سوم تیرماه سال 1398 | ساعت 20 و 45 دقیقه و 45 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
بازیگر نقش جیسون رضائیان:
صفر تا صد پرونده گاندو دست سپاه بوده است و مستندات آن هم وجود دارد

قدس آنلاین متن این مصاحبه را به نقل از ایلنا منتشر میکند.
ساخت یک سریال امنیتی، به هر حال میتواند چالشها و تبعات بسیاری را به همراه داشته باشد چراکه ممکن است، یک جناح از موضوع مطرح شده در آن خوشحال و جناح دیگر ناراحت شود و این امکان وجود دارد که طرفداران یک جناح خاص برای بازیگران آن سریال مشکلاتی را ایجاد کنند و حیات بازیگر در دنیای هنر با خطر جدی مواجه شود.
در مصاحبههایی که تا به حال انجام دادهام نیز گفتهام که گاندو در مورد نقد جریانهای آقازادگی است. در واقع ما در این مجموعه آقازادگی را تقبیح کردیم و فرقی نمیکند که این آقازاده مربوط به جناح خاصی باشد. نگفتهایم، آقازادگی مسئولان دولت؛ منظور ما همه آقازادهها هستند. احمقانه است که فکر کنیم مشکلات، معضلات و آسیبهای امروز جامعه ما متوجه دولت آقای روحانی است. این نهایت بلاهت و حماقت کسی را میرساند که به چنین تحلیل سخیفی برسد. همه ما در یک گناه دسته جمعی سهیم هستیم و آن چیزی که امروز از به عنوان آسیب خوشهچینی میشود، محصول عملکرد ضعیف، غلط و پراشکال ادوار گذشته این سرزمین است.
به طور ویژه نوک پیکان این حمله به سمت مدیران و سیاستگذاران کلان فرهنگی کشورمان است که در همه این سالها به رغم همه کارهای خوبی هم که در حوزه فرهنگ انجام دادهاند، اقداماتشان کافی نبوده است. آنها غلط تصمیم گرفتند؛ غلط برداشت کردند و غلط هم مدیریت کردند که امروز ما با چنین مشکلاتی مواجه هستیم.
فرهنگ مثل اقتصاد نیست که وقتی شما پول نداشته باشید؛ بتوانید از برادرتان قرض کنید تا مشکل حل شود. فرهنگ را نمیتوان قرض گرفت. وقتی دچار نقص و آلوده شد، سالیانه سال طول خواهد کشید تا دوباره بتواند پانسمان شود و قد بکشد. برای ویرانی یک فرهنگ هشت تا ۱۰ سال کافی است و این اتفاق در همین سالهای اخیر بارها و بارها به انواع مختلفی افتاده است. اگر امروز نوک پیکان ما به سمت نسل جدید بوده که چرا واژههای فارسی در حال از بین رفتن است؛ این محصول عملکرد خودمان است. ما اشتباه کردیم و باید این موضوع را قبول کنیم.
بنابراین برای شخص من وقتی جیسون رضائیان را بازی کردم، فکرم این نبود که جیسون رضائیان را بازی کنم، در واقع فکر کردم نقش همه مدیران بیکفایت دزدی را بازی میکنم که با پولهای بیتالمال این مملکت را به توبره کشیده و بردند یا هنوز در همین مملکت با ظاهر آراسته، غلط انداز و به ظاهر موجه و گاه مذهبی در مسند قدرت هستند.
در همه سالهای کاریام، بسیار شفاف و روشن دیدگاه خود را بیان کرده و گفتهام که متعلق به جناح چپ، راست یا به تعبیری اصولگرا و اصلاح طلب نیستم؛ من متعلق به این خاک و مردم این سرزمین هستم. بنابراین اگر کسی یا کسانی بخواهند استنباط کنند که پیام دهکردی در حال کار کردن با فلان جناح است، باید به عقل این دوستان شک کرد چراکه هنوز زندهام و سخنگوی خودم هستم و آشکار میگویم که داستان این است.
صفر تا صد پرونده گاندو دست سپاه بوده و مستندات آن هم وجود دارد؛ اینکه میگویند این اطلاعات چرا دست دولت نبوده را من نباید پاسخ دهم؛ باید مسئولین خود این سریال و کسانی که صلاحیت دارند درباره این موضوع صحبت کنند. من بازیگر این کارم و به عنوان بازیگر سعی کردم، وظیفهام را درست انجام دهم.
قاعدتا پرورش نقش در آثار نمایشی، بیشتر توسط نویسنده و کارگردان انجام میشود. ولی شما در سریال گاندو نقش شخصیتی را بازی کردید که اکنون در قید حیات بوده و از او به عنوان جاسوس یاد میشود. پیشنهاد این نقش به هر بازیگری، در همان ابتدای کار، نگرانیهایی را به همراه دارد. اینکه شاید بازی در این نقش، در روند کاری بازیگر تاثیر منفی بگذارد و سبب ایجاد خللی در زندگی شخصیاش شود. نگرانی برای قبول نقش جیسون رضائیان نداشتید؟
به هر حال ما بازیگریم و باید کارمان را انجام دهیم. به عنوان مثال اگر یک دزد را برای درمان پیش یک جراح مغز و اعصاب ببرند، نمیتواند بگوید که من این فرد را جراحی نمیکنم و بروید یکسری انسان مومن، انقلابی و پاک برایم بیاورید. به طور کل این توقع که بازیگر یک مصلح اجتماعی است که رسالتی بر دوش دارد تا جامعه را مسیحوار به سمت رستگاری ببرد، تلقی پرخطایی است که اکنون در جامعه ما زیاد شده است.
بازیگر، تنها یک بازیگری است که میتواند مؤلف هم باشد. به نوعی مؤلف اول و دوم؛ نویسنده و کارگردان هستند؛ ولی بازیگر هم میتواند مؤلف سوم باشد و خوانش خودش را به نقش اضافه کند. موضوعی که درباره سریال گاندو مطرح است؛ صحبتهایی است که برخی بازیگران این سریال مبنی بر بدرفتاری مردم با خودشان مطرح کردهاند. نباید به این موضوعات توجه کرد و آنها را جدی گرفت. من فکر میکنم که ما باید کار بازیگریمان را خیلی استاندارد انجام دهیم، مابقی موضوعات ارتباطی به ما پیدا نمیکند.
در مورد شخصیت جیسون رضائیان که در این فیلم بازی کردهام؛ باید بگویم که این شخصیت یکی از مهمترین شخصیتهای معاصر ایران و دنیا است. به هر حال اثرگذاریهای بیمانندی را گذاشته و اتفاقاً خیلی با استقبال این نقش را پذیرفتم و بابت آن؛ افزایش وزن و همه کارهایی که فکر میکردم را انجام دادم تا اینکه اتفاقاً بتوانیم این نقش را به بهترین شکل ممکن اجرا کنم. هراسی هم برای این موضوع وجود ندارد. تهدید یا مواردی از این دست، خیلی چیز عجیبی نیست. ما در عهد حاضر در حال زندگی کردن با تهدیدهای بزرگتر از این هستیم. به طور عام عرض میکنم؛ این تهدیدهای سیاسی که انجام میشود، در مقابل تهدیدهای زندگی ما مواردی پیش پا افتاده است.
جیسون رضائیان در سریال گاندو به عنوان یک جاسوس معرفی میشود اما نه تنها بسیاری از بینندگان سریال از این آدم متنفر نبودند؛ بلکه شاید گاهی دلشان نیز برای جیسون(مایکل هاشمیان) میسوخت و به تعبیری او را دوست هم داشتند. چه میزان از این موضوع آگاهانه بوده و برای آن تلاش شده است؟
اساسا در عالم، آدم تک بعدی نداریم و همه خاکستری هستند. خود جیسون رضائیان هم حتماً عاشق و فارغ شده است؛ حتماً ترس، خشم، محبت، گذشت و همه این احوال را در زندگی تجربه کرده است. بنابراین در بازی این شخصیت نیز این موارد وجود داشته و امکان دارد که ما او را دوست داشته باشیم.
زیبایی ماجرا جایی است که میبینیم؛ آدمی که تا این اندازه به این آب و خاک خیانت کرده، چقدر عادی است و ما او را دوست داریم. این همه مدیر که خاوری هم یکی از آنها بوده، به همین منوال است. اگر چهره خاوری را ببینید متوجه خواهید شد که نه شاخ و نه دم دارد، اتفاقا ظاهر سمپاتیک و با صلاحیتی داشته و ممکن است که ما او را دوست داشته باشیم ولی دزد است. اتفاقی که باید توسط هنرمند بیفتد، این بوده که شخصیت را بهگونهای روایت کند که بعدهای مختلف آن دیده شود.
چند سال پیش از تهران کوچ کرده و علت این کار را شرایط تئاتر و بیتوجهی مدیران فرهنگی به آن عنوان کرده بودید. حال که چندی است، مجددا به پایتخت برگشته و فعالیت در تئاتر و تلویزیون را از سر گرفتهاید؛ بسیاری از فعالان حوزه تئاتر معتقدند که شرایط عمومی این هنر بسیار نابسامانتر از سالهای گذشته نیز شده است. ارزیابی شما از وضعیت امروز هنرهای نمایشی چیست؟
وضعیت هیچ تغییری نسبت به دو سال قبل که به لاهیجان رفتم، نکرده و به نوعی ما وارد دوران گذار شدهایم که تنها مختص به تئاتر نبوده و در سینما، تلویزیون و به طور کلی فرهنگ نیز به همین صورت است. در شرایط فعلی، وضعیت تئاتر از لحاظ کمی بسیار رو به رشد بوده و آمار تعداد نمایشهایی که هر شب در تهران به صحنه میروند، گواه این موضوع است. ولی متاسفانه از لحاظ کیفی و تاثیرگذاری، ما نتوانستیم آن اثر بخشی که باید را در تئاتر داشته باشیم.
به این ترتیب همچنان در لاهیجان مشغول کارهای آموزشگاه و موسسه خودم هستم. البته گهگاه حسب عمری که در این حرفه سپری کردهام، کارهایی را نیز انجام میدهم. چراکه به نوعی کاری غیر از تئاتر انجام نداده و در واقع مقداری ناگزیر و ناگریزم از اینکه این مسیر را ادامه دهم. اما کار کردن به این معنا نیست که اکنون اوضاع تئاتر ما خوب است. همانطور که گفتم ما در دوران گذار هستیم ولی به هر حال هر فرصتی پیش بیاید، من تمام سعی و تلاش خود را میکنم تا در همین وضعیت هم بهترین اتفاقها را ایجاد کنم.
در شرایط فعلی سرمایههای مشکوکی وارد تئاتر شده و برخی نمایشها برای اینکه مورد توجه مخاطبان قرار گیرند، از سلبریتیهایی استفاده میکنند که سابقه بازی در صحنه تئاتر را نداشتهاند. به طور کلی آیا ورود سلبریتیها و سرمایههای مشکوک به تئاتر، در نهایت به نفع این هنر تمام میشود؟
به هر حال ورود پولی که تمیز و سلامت نیست، نه تنها در تئاتر، بلکه در هر جایی، همچون ویروس و میکروبی میماند که همه آن فضا را آغشته به عفونت و آلودگی میکند. علاوه بر این موضوع، این پولها که خاستگاه سلامت درستی ندارند، وارد چرخه تئاتر هم نمیشوند. البته اسباب ارتزاق عدهای میشوند اما به رونق چرخ تئاتر کمکی نکرده و تاثیری در چرخه اقتصادی این هنر ندارد.
این موضوع اتفاق خیلی بدی بوده که کم و بیش در سالهای اخیر رخ داده و به شخصه بارها در این باره اظهار دلواپسی و نگرانی کردهام. البته این یک طرف ماجرا بوده و طرف دیگر افرادی هستند که شهرت صرف سینمایی و تلویزیونی دارند و برای کار کردن به تئاتر میآیند. برخی از این دوستان که سابقه تئاتری دارند و به نوعی در سینما به شهرت رسیدند و حال به تئاتر برگشتند که هیچ مشکلی ندارند. اما عده دیگری هستند که تجربه کار کردن در تئاتر را نداشتند که به اعتقاد من حضور آنها هم هیچ اشکالی ندارد. چون تئاتر ملک پدری کسی نیست و هر کسی در هر جایگاهی میتواند تئاتر کار کند. حال این فرد میتواند در نزد مردم شهره یا اینکه بازیگر گمنامی باشد. اگر قواعد بازی در صحنه رعایت شود، از نظر من هیچ اشکالی ندارد و اتفاقا خیلی هم اتفاق خوبی است. چراکه حضور همین دوستان، خیلی از طرفداران آنها را با تئاتر آشنا میکند. البته به این شرط که نمایش خوبی باشد و پولی که در آن سرمایهگذاری شده، خواستگاه سالمی داشته باشد.
در نهایت باید بگویم وقتی ما از عبارت دوران گذار صحبت میکنیم، مراد ما الزاما شش ماه و یک سال نیست. دوران گذار ممکن است نیم قرن و شاید بیشتر به طول بیانجامد. اگر مواردی که عنوان شد، درمان نشود، قطعا دوران گذار طولانیتر خواهد شد و ما در ادامه شاهد وضعیتی میشویم که تئاتر ما را از تئاتر چند صدا به تئاتر تک صدا نزدیک میکند.
تاریخ : یکشنبه بیست و سوم تیرماه سال 1398 | ساعت 20 و 41 دقیقه و 36 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
کدخدایی در پاسخ به قدس آنلاین:
ملاک ما فقط قانون است/ شورای نگهبان در انتخابات برای کسی فرش قرمز پهن نمیکند
مینا افرازه

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان امروز در حاشیه نشست خبری خود با خبرنگاران از نسخه جدید پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان رونمایی کرد.
کدخدایی در پاسخ به خبرنگار قدس آنلاین درباره اینکه برخی اصلاح طلبان مدعی شده اند که با مقامات شورای نگهبان دیدارهایی را برای بازتر شدن فضای انتخاباتی داشتهاند، آیا این موضوع را تایید می کنید و آیا این دیدارها در تصمیمات شورا تأثیری خواهد داشت یا نه، اظهار کرد: این رفت و آمدها طبیعی است و در گذشته هم چنین دیدارهایی بوده است و اگر پیشنهادات و راهکارهای موثری ارائه شود قطعاً از آن استقبال می کنیم و درنهایت باید گفت که ملاک شورای نگهبان تنها قانون است.
دو ایراد شورای نگهبان به قانون احزاب
کدخدایی در این نشست خبری با بیان اینکه طرح اصلاح مواد یک و ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی در جلسات شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است که دارای ایرادات و ابهاماتی است، اظهار داشت:
در ماده یک بند ۱۷ طرح نحوه فعالیت احزاب، بحث احزاب به انجمنها و کانونهای صنفی توسعه داده شده که مشخص نیست که کانونهای صنفی هم جزو احزاب قرار میگیرند یا خیر که مغایر قانون شناخته شد و دارای ابهام است.
سخنگوی شورای نگهبان اضافه کرد: در ماده ۲ هم مشخص نیست که آیا کانونهای صنفی هم باید از کمیسیون ماده ۱۰ احزاب مجوز بگیرند یا خیر و یا همان مجوز صنفی کفایت میکند که آقایان اعلام کردند که ابهام دارد.
وی در پاسخ به سوالی درباره حذف گزارشی درباره انتخابات ۸۸ از روی پایگاه خبری شورای نگهبان، اظهار داشت: ادعای مضحکی که در این باره عنوان میشود قابل پاسخ نیست و از این ادعاها زیاد است. توضیحات روابط عمومی شورای کافی بوده و نظر شورای نگهبان نظری قاطع و پایانی است.
کدخدایی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی اینکه واکنش شما به احتمال ساخت فیلم در مورد شورای نگهبان چیست اظهار داشت: الان هم در مورد شورای نگهبان فیلم می سازند همین اتهام ادعاهایی که مطرح میشود بدتر از فیلم است هر چه می خواهند فیلم بسازند.
وی در پاسخ به سوالی درباره الکترونیکی شدن انتخابات و ادعاهایی مبنی بر حضور کمرنگ مردم گفت: اگر بگوییم انتخابات الکترونیکی باشد، یک چیز میگویند، بگوییم نباشد چیز دیگری مطرح میکنند. اسفندماه سال جاری در انتخابات مردم پاسخ محکمی به این یاوه گوییها خواهند داد و همینجا بنده و به همراه شما رسانهایها آمارهای خوبی را در این خصوص اعلام میکنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره خرید رأی معتادین، تصریح کرد: این موارد را بررسی میکنیم. قطعاً خرید و فروش رای جرم است و قوه قضاییه بررسی میکند.
کدخدایی درباره معرفی نامزدهای عضویت در شورای نگهبان و معرفی یک نماینده مجلس از سوی رئیس قوه قضائیه برای عضویت در شورا به عنوان حقوقدان گفت: انتخاب اعضای شورای نگهبان با نظر قوه است و ما فارغ از پاسخگویی در این زمینه هستیم زیرا بر اساس اختیار ما صورت نمیگیرد اما نهایتا نمایندگان آنها را انتخاب میکنند. قطعاً هر کسی که به شورای نگهبان میآید باید فارغ از اظهارنظرها و مصادیق سیاسی عمل کند.
در احراز صلاحیتها، مفاسد اقتصادی، اخلاقی بررسی میشود
وی درباره ملاک ارزیابی صلاحیتهای کاندیداها در انتخابات اعلام کرد که مفاسد اقتصادی، اخلاقی و خلاف منافع ملی از جمله مورادی است مدنظر ما است که در انتخابات بررسی میشود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر شکایت از محمود صادقی و حضور کدخدایی در فراکسیون امید گفت: ما شکایت از وی کردیم و گفتیم اگر مدارکی دارید ارائه کنید. اینکه در رسانه ها اعلام کرده معلوم است مقصود دیگری دارد، سه سال از طرح ادعای او میگذرد اما تاکنون هیچ مستنداتی ارائه نشده است.
کدخدایی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عدهای اعلام کردند باید با شورای نگهبان برای تأیید صلاحیتها وارد لابی شویم، تصریح کرد: گوش ما برای شنیدن راهکارها و پیشنهادات باز است و فرقی نمیکند که این پیشنهادات از چه گروه و جناحی باشد و رفت و آمدها از قدیم وجود داشته، الان هم وجود دارد اما نسبت به باج خواهی و زیادهخواهی و لابیها گوشهای ما ناشنوا خواهد بود.
شورای نگهبان در انتخابات برای کسی فرش قرمز پهن نمیکند
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه یکی از وزرای دولت اصلاحات گفته است که اگر حاکمیت تضمین دهد که 80 درصد کاندیداهای این جریان تایید صلاحیت شوند، آنها به جای سربازان، ژنرالهایشان را در انتخابات آتی به مجلس میفرستند، گفت: ملاک شورای نگهبان اجرای مر قانون است، شورای نگهبان برای کسی فرش قرمز پهن نمیکند. ما در شورای نگهبان تحت تأثیر اظهارات و موضعگیریهای جریانات سیاسی قرار نمیگیریم.
کدخدایی درباره مهلت مجلس برای انتخاب حقوقدانان شورای نگهبان، گفت: مهلت قانونی ۲۶ تیر ماه است و باید این هفته مجلس حقوقدانان شورای نگهبان را تعیین تکلیف کند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد مذاکرات مجدد پیرامون برجام اظهار داشت: برجام یک موافقتنامه بوده است که امضا شده است و اگر بخواهد تغییری در آن ایجاد شود باید همه اطراف قضیه نسبت به آن نظر داشته باشند .آمریکاییها مثل همیشه بد عهدی کردند و توافقات خود را نقض کردند ما فقط باید بر اجرایی شدن برجام اصرار کنیم و راهکار دیگری پیشبینی نمیشود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی در مورد موافقتنامه اوراسیا گفت: این موافقتنامه میتواند کمک زیادی به شرایط اقتصادی موجود کند این کشورها ، کشورهای موثر هستند وزیر نیرو مسئول پیگیری این موافقتنامه هستند و گفتند که اثرات خوبی دارد.
تاریخ : یکشنبه بیست و سوم تیرماه سال 1398 | ساعت 20 و 29 دقیقه و 45 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
تاریخ : یکشنبه بیست و سوم تیرماه سال 1398 | ساعت 07 و 25 دقیقه و 53 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()


تاریخ : یکشنبه بیست و سوم تیرماه سال 1398 | ساعت 07 و 20 دقیقه و 57 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()



تاریخ : یکشنبه بیست و سوم تیرماه سال 1398 | ساعت 06 و 55 دقیقه و 53 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
رئیسی در نشست با فعالان محیط زیست:
با وجود اسناد بالادستی به توافقنامههایی مانند پاریس نیازی نداریم/ فعالان محیط زیستی باید منتظر نظر قاضی باشند

به گزارش قدس آنلاین حجتالاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه امروز در ادامه نشست با فعالان محیط زیست، درباره "توافقنامه پاریس" با اشاره به وجود اسناد بالادستی محیط زیستی در کشور اظهار کرد: با وجود این اسناد، هیچ نیازی به توافقنامههایی مثل پاریس نداریم؛ عقل و نقل و دین ما به اندازه کافی به آن پرداخته و الان ما برای حفظ محیط زیست نیاز به ورود به این حیطه نداریم البته نیاز به همکاریهای بینالمللی داریم.
رئیسی با اشاره به سخنان یکی از فعالان محیط زیستی در خصوص دیپلماسی محیط زیست ضمن تاکید بر اهمیت این موضوع تصریح کرد: ما 15 همسایه داریم که ارتباطات بسیار نزدیکی در مورد محیط زیست با آنها وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه میز دیپلماسی محیط زیست باید یکی از فعالیتها باشد، افزود: حقوقدانان باید از متخصصان بخشهای مختلف محیط زیست نظرخواهی و به نظرات آنها توجه کنند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه آموزش قضات در خصوص مباحث محیط زیستی حرف بسیار درستی است، گفت: ما بخش آموزشمان را موظف کردیم که آموزش این تخصص ولو به اجمال صورت گیرد.
رئیسی با اشاره به اینکه تغییرات در هر منطقه باید با توجه به حفظ فرهنگ آن منطقه باشد به تغییرات ایجاد شده در اطراف حرم مطهر رضوی در شهر مشهد اشاره کرد و تصریح کرد: متأسفانه در شهر مشهد بدون توجه به فضای اطراف حرم بلندمرتبه سازی شده که موجب دیده نشدن گنبد مطهر شده است و مورد دغدغه مشهدیها و علاقهمندان به امام رضا(ع) شده است. باید بافت فرسوده اصلاح شود اما این اصلاح باید با توجه به حرم مطهر و تاریخ هزار ساله مشهد مقدس که در این نقطه شکل گرفته باشد. کسی منکر رفع نیازها نیست اما این کار باید با حفظ میراث ملی و مردمی صورت بگیرد.
رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به مسابقه تسلیحاتی که بین مستکبران شکل گرفته افزود: براساس خبر میگویم که امروز مسابقه تسلیحاتی مستکبران آمریکایی و اروپایی محیط زیست را مورد خطر قرار داده است و آنها با سلاحهای هستهای و برای منافع شخصی و گروهی خودشان محیط زیست را به خطر انداختهاند.
رئیسی همچنین با اشاره به موضوع تالاب انزلی تصریح کرد: مسئولان نباید اجازه دهند که فاضلاب شهر وارد تالاب انزلی شود مگر این تالاب کم ثروتی است. این آسیب کاملا جدی است و خداوند آن اقلیم را برای این منطقه قرار داده است که باید حفظ شود.
وی 3 هزار محیطبان سازمان حفاظت از محیط زیست را جلوهای از محیطبانی دانست و تاکید کرد: اما محیطبانی فقط وظیفه اینها نیست و اگر محیط زیست به خطر افتاد فقط آنها نباید پاسخگو باشند.
رئیس قوه قضائیه ضمن تشکر از زحمات محیطبانان بابت محافظت از ثروت مردم و همچنین تشکر از فعالیت سازمانهای مردمنهاد که بدون چشمداشت فعالیت میکنند گفت: وقتی به درختی آسیب میرسد گویی که کسی به فرزندان اینها آسیب زده است باید از کار اینها حمایت قانونی و قضایی شود و سازمان جنگلها و محیط زیست به گزارشهای آنها توجه کند.
رئیسی تقارن روز حفظ محیط زیست و محیطبان با ولادت امام رضا(ع) را بسیار ارزشمند دانست و با اشاره به اینکه بیش از دلایل نقلی برای حفظ محیط زیست دلایل عقلی وجود دارد افزود: امروز محیط زیست، جانوران و موجودات مختلف باید حفظ شود و لازمه زنده بودن طبیعت حفظ محیط زیست است که عقل به آن حکم میکند.
وی با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست در جای جای قرآن کریم وجود دارد گفت: در مقالات مختلف به آیات و روایات ائمه که بر حفظ محیط زیست تاکید دارند اشاره شده است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه ائمه اطهار در روش عملی خودشان حفظ محیط زیست را در جای جای زندگی خود رعایت میکردند، به اسناد بالادستی جمهوری اسلامی ایران و اصل 50 قانون اساسی در خصوص حفظ محیط زیست اشاره و تصریح کرد: در کشور ضرورت توسعه یافتگی احساس میشود اما هرگونه توسعه فرع بر محیط زیست است.
رئیسی با اشاره به اینکه احداث کارخانه، سد و کارگاه فرع بر حفظ محیط زیست است، تصریح کرد: اگر از مطالعات معلوم شود که محیط زیست به خطر میافتد کارخانه و کارگاه را نباید در آنجا احداث کرد.
وی با اشاره به اینکه قانون اساسی، اساس را بر توسعهیافتگی و اصل را بر حفظ محیط زیست قرار داده است، به مسئولیت مردم و دولت در خصوص حفظ محیط زیست تاکید کرد و افزود: حفظ محیط زیست یکی از جلوههای امر به معروف و نهی از منکر است و با هرگونه تخریب باید برخورد لسانی، انتظامی و قضایی کرد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست یک معروف است از همه نخبگان، فرهیختگان و دردآشنایان که مسائل اجتماعی و محیط زیستی را دنبال میکنند که میدانند آب، خاک، جنگل و هوا سرمایه الهی برای حفظ زندگی است خواست تا اگر میبینند که امروز تخریبگران وابسته به ثروت و قدرت در حال تخریب محیط زیست هستند مقابلشان بایستند، چرا که تخریب از طرف هیچ سازمان و موسسهای نیز پذیرفته نیست.
رئیسی با اشاره به اینکه نزولات آسمانی در همه جای عالم به عنوان برکت مطرح است، با اشاره به نگرانی برخی افراد از این نزولات افزود: این نگرانی نشان میدهد که زیرساختها آماده نیست لایروبیها انجام نشده، جنگلهایی که میتواند مانع سیلاب شود تخریب شده و مسیلها مورد آسیب و ساخت و ساز سوداگران، سودجویان و زیادهخواهان قرار گرفته است.
وی از مردم و سمنها که مسائل محیط زیستی را با دغدغه دنبال میکنند و میدانند که نگاه منطقهای و اقلیمی به محیط زیست آسیب میزند با این نگاه مقابله کنند و افزود: ضرورتها باید به قدری پیچیده در قانون در نظر گرفته شود که نتوان به سهولت به جنگل دستاندازی کرد.
رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه قطع یک درخت باید با ساز و کار دقیقی صورت بگیرد و در دست یک کمیسیون نباشد افزود: پروژه اقتصادی نباید آب، خاک و جنگل را تهدید کند استثنائات را باید قانون تعیین کند و در اختیار شورای ده، بخشدار و فرماندار نباشد بلکه یک جمع متخصص و علمی که مسئولیتپذیر هم باشند آن را به عهده بگیرند. در یک منطقه کوچک شورا و شهردار بافت را تغییر میدهند و شیوه شورا و شهردار ماقبل خود را هم قبول ندارند.
رئیسی در بخشی از سخنان خود در واکنش به اظهارات یکی از فعالان محیط زیستی در خصوص متهمان به جاسوسی در پوشش محیط زیست که با توجه به شناخت خود در محیط کار و دانشگاه آنها را مبرای از این اتهام میدانست، گفت: اینکه این پرونده در سازمان محیط زیست و بین فعالان مطرح میشود که در دانشگاه یا مؤسسهای این افراد را میشناختید، شما در این حیطه میتوانید شناخت آن را بگویید، اما بگذارید در حوزه امنیتی و قضایی متخصصان و قاضی اظهارنظر کند.
رئیس قوهقضاییه با اشاره به اینکه اظهارنظر نهایی باید توسط دستگاه قضایی صورت بگیرد مجدداً از فعالان محیط زیستی خواست که در حیطه فعالیت خودشان نسبت به آن اظهارنظر کنند، اما اینکه قسم بخورند که اینها بیگناه بودند، بهعهده قاضی بگذارند.
رئیسی با تأکید بر اینکه گروههای کارشناسی امنیتی و قضایی ساعتها روی این پرونده کار کردهاند و هنوز هم ادامه دارد، تصریح کرد: فعالان محیط زیستی باید منتظر نظر قاضی باشند.
وی خطاب به فعالان محیط زیستی گفت: شما از همه زوایای زندگی این افراد مطلع نیستید و به همین دلیل همه ما باید منتظر نظر دادگاه در این خصوص بمانیم.
تاریخ : شنبه بیست و دوم تیرماه سال 1398 | ساعت 15 و 17 دقیقه و 33 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
در گفت و گوی عضو مجلس خبرگان رهبری با قدس آنلاین مطرح شد
چرا زیارت امام رضا(ع) افضل زیارات است
وحید اکرمی

آیت الله حسن عالمی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با قدس آنلاین عنوان کرد: نامگذاری دهه مبارکه کرامت که در سالهای اخیر انجام شده، کاری بسیار پسندیده و ارزنده است.
وی ادامه داد: در این دهه اتفاقات بسیار مبارکی رخ داده است. در ابتدای آن میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها است. ایشان زندگی بسیار مبارک و سراسر ارزشمندی داشته اند. در طول عمر مبارکشان تلاشها و اقدامات بسیاری برای روشن شدن حق و حقیقت انجام داده اند که یکی از آنها همان سفر ایشان از مدینه به سمت مرو است. ایشان برای تبیعت و حمایت از برادر و مولایشان از جان خود نیز گذشتند.
وی با اشاره به اینکه براساس تقدیر الهی قبر مطهر ایشان در قم قرار گرفته و در طول تاریخ پناهگاه شیعیان بوده است، اظهار کرد: روایات زیادی در ارزش بالای زیارت این حضرت نقل شده است. به عنوان مثال از امام صادق(ع) و نیز امام رضا(ع) و همچنین امام جواد(ع) نقل شده است: هر که حضرت فاطمه معصومه (س) را در قم زیارت کند خدا بهشت را بر او واجب می کند.
وی تاکید کرد: نحوه زندگی حضرت معصومه سلام الله علیها باید همیشه نصب العین تمام شیعیان به خصوص جامعه زنان باشد. باید از زندگی این بزرگوار درس گرفت و معارفش را آموخت. ایرانیان باید قدر حضور حرم مطهر این حضرت را در کشور بدانند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: در روزهای مابین این دهه میلاد حضرت احمد ابن موسی(ع) است . ایشان به شاهچراغ معروف شده و در واقع یکی از برادران بزرگوار امام رضا علیه السلام است.
آیت الله حسن عالمی ابراز داشت: برای ایشان صفات برجسته و ارزشمندی نقل شده است. از جمله اینکه، از جد بزرگوارش حضرت امیرالمومنین(ع) آموخته بود که برده ها را خریداری و آزاد کند. حضرت علی (ع) در طول عمر گرامیشان هزار برده را خریداری و آزاد کرده بودند. حضرت شاهچراغ هم به تاسی از جد بزرگوارشان در زندگی خود توانسته است هزار برده را خریداری و آزاد کند.
وی تصریح کرد: خصایص و کمالات زیادی برای حضرت شاهچراغ نقل شده است. ایشان وقتی تصمیم می گیرند که به مرو سفر کرده و خود را به برادر بزرگوارشان حضرت امام رضا(ع) رسانده تا در کنار ایشان باشند، در بین راه و در شیراز با ماموران حکومت عباسی روبرو شده و به دستور مامون به همراه دو برادر دیگر در این شهر به شهادت می رسند
وی افزود: در نهایت در پایان دهه کرامت نیز میلاد حضرت رضا(ع) قرار دارد. حضرت رسول اکرم(ص)، درمورد حضرت رضا(ع) حدیثی را فرموده اند که: "در بین الجبلین در خراسان بقعه ای خواهد بود که از بقعه های بهشت است." یعنی پیغمبر اکرم خبر داده اند که حضرت رضا علیه السلام در خراسان دفن خواهد شد و مدفن ایشان روضه ای از روضه های بهشت است.
آیت الله حسن عالمی اظهار کرد: علاوه بر این روایات زیادی در خصوص ارزش و ثواب بالای زیارت حضرت رضا(ع) نقل شده است. از جمله آنها، روایاتی از امام جواد علیه السلام در بسیاری از کتب معتبر از جمله کتاب کامل الزیارات نقل شده است که شخصی ازحضرت جواد(ع) پرسید: توفیق تشرف به مکه مکرمه و حج عمره را داشته و بعد به مدینه منوره رفتم و قبر پیامبر(ص) و ائمه بقیع علیهم السلام را زیارت کردم. اگر سال دیگر امکان زیارت پیش آمد، آیا دوباره همین کار را تکرار کنم یا به زیارت پدر شما در خراسان بروم. حضرت امام جواد علیه السلام به او گفتند که زیارت پدر من افضل است.
آیت الله عالمی در توضیح این روایت گفت: اینکه زیارت حضرت رضا(ع) افضل از حج عمره، زیارت قبررسول الله(ص) و ائمه بقیع علیهم السلام است دلیل دارد. دلیلش این است که هر کسی حضرت رضا(ع) را زیارت می کند ولایت تمام ائمه را قبول کرده است.
وی ادامه داد: بسیاری از فرقه های شیعی هستند که ۴ امامی یا ۵ امامی یا ۶ امامی و .... هستند اما کسانی که ولایت امام رضا(ع) را قبول کرده اند ولایت فرزندان ایشان تا امام زمان(عج) را نیز پذیرفته اند. چون پس از امام رضا (ع) هیچ فرقه و گروه دیگری از شیعه منشعب نشده است. بنابراین چون ولایت زائر امام رضا(ع) کامل است ازاین جهت زیارت این امام نیز افضل شمرده شده است.
آیت الله حسن عالمی تاکید کرد: زائران باید آداب زیارت را رعایت کنند. در کتب شیعی از جمله مفاتیح الجنان این آداب به صورت کامل بیان شده است. همچنین شهید اول در کتاب دروس خود دوازده ویژگی برای زائر امام رضا (ع) نقل کرده است. کسانی که می خواهند به صورت کامل امام رضا (ع) را زیارت کنند باید این ویژگی ها را رعایت کنند.
تاریخ : شنبه بیست و دوم تیرماه سال 1398 | ساعت 00 و 41 دقیقه و 47 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
ایران مقرهای اشرار راگلوله باران کرد
پاسخ قاطع سپاه به شرارت تروریست ها در مرز اقلیم کردستان

قدس آنلاین: در پی تحرکات اخیر تروریستهای تحت حمایت استکبار جهانی در مناطقی از غرب و شمال غرب کشور ضدامنیت و آرامش ملت ایران، روابط عمومی نیروی زمینی سپاه اطلاعیه ای صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است:
در پی اقدام تروریستی روزهای اخیر گروهک های ضدانقلاب و تحت حمایت استکبار جهانی در مناطقی از غرب و شمال غرب کشور و به شهادت رساندن شهید سرافراز و دلاور "حاصل احمدی "و دو تن از پاسداران غیور اسلام و تلاش مذبوحانه در برهم زدن امنیت استانهای آذربایجان غربی و کردستان، نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه هشدارهای قبلی کشورمان به اقلیم کردستان عراق مبنی بر جلوگیری از استفاده گروهکهای تروریستی از مناطق حاشیه مرزهای مشترک با جمهوری اسلامی ایران برای فعال کردن مقرها برای آموزش، سازماندهی و گسیل تیم های تروریستی در نفوذ از مرز و انجام اقدامات تروریستی و ضد امنیتی در میهن اسلامی ما و بی توجهی و مسامحه در این خصوص ، از روز چهارشنبه ( ۱۹ تیرماه ) مقرهای فعال و محل استقرار و آموزش گروهکهای تروریستی ضدانقلاب در این مناطق را هدف قرار داد.
در این عملیات که توسط واحدهای موشکی ، پهپادی و توپخانه نیروی زمینی سپاه انجام پذیرفت، مراکز فعال تروریست ها هدف قرار گرفت و علاوه بر انهدام آنها، شمار زیادی از عناصر تروریستی به هلاکت رسیده و یا زخمی شده اند که اطلاعات تکمیلی متعاقبا به آگاهی ملت شریف ایران رسانده خواهد شد.
در اطلاعیه نیروی زمینی سپاه تصریح شده است: با اشراف اطلاعاتی و شناخت دقیق یگان های اطلاعاتی و عملیاتی از نقاط و محل های استقرار تروریست های مزدور، اهداف موردنظر به دقت مورد اصابت قرار گرفته و مراحل عملیات نیز تصویربرداری و مستند سازی شده است.
این اطلاعیه در پایان با پرده برداشتن از تلاش تروریست ها در استفاده ار روستاییان به عنوان سپر انسانی و درخواست مجدد از مردم شریف کردستان عراق مبنی بر فاصله گرفتن از محل های استقرار گروهک های تروریستی و طرد آنان تاکید کرده است: همانگونه که بارها تصریح شده است، امنیت ملی و حفظ آرامش و آسایش ملت ایران به ویژه مردم عزیز و غیور استان های مرزی خط قرمز نیروهای مسلح کشور بویژه نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده و در این خصوص هیچ ملاحظه و مرزی را نمی شناسد و تروریست ها را در هر سوراخی که خزیده باشند به سزای اعمال ننگین و جنایتکارانه شان خواهند رساند، همچنین از اقلیم کردستان عراق انتظار می رود با جدی گرفتن هشدارها و تذکرات جمهوری اسلامی ایران، بیش از این اجازه ندهد سرزمین خود به پناهگاه و محل آموزش، تربیت و سازماندهی تروریستها برای ارتکاب جنایات تروریستی و به مخاطره انداختن امنیت پایدار کشورمان تبدیل شود.
تاریخ : شنبه بیست و دوم تیرماه سال 1398 | ساعت 00 و 38 دقیقه و 45 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
رهبر معظم انقلاب:
مایه تأسف است که حادثه مسجد گوهرشاد انعکاسی در تاریخ ما نداشته باشد

قدس آنلاین: پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR متن بیانات رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار را در سالروز واقعه خونین کشتار مردم معترض به کشف حجاب رضاخانی در مسجد گوهرشاد مشهد که در تیرماه ۱۳۱۴ به وقوع پیوست، برای نخستینبار منتشر میکند.
بسم الله الرّحمن الرّحیم
اولاً خیلی تشکر میکنم از برادران عزیز، همچنین از آقای جلیلی(۱) که واقعاً زحمت کشیدید، کار نویی را انجام دادید. این خیلی مایهی تأسف است که حادثهی مسجد گوهرشاد با این عظمت و با این اهمیت هیچ انعکاسی در تاریخ ما، در ادبیات ما، در کتابهای رمان ما نداشته باشد. خب الحمدلله خوب کار کردهاید. تا آن مقداری که بنده دیدم و آن مقداری که حالا فهم بنده اقتضا میکند، خیلی به نظرم جالب و خوب آمد؛ هم کارهای نقّاشی و گرافیکی و همچنین کارهای گزارشی و روایتی؛ خیلی خوب بود. من دو سه تا نکته را عرض بکنم:
اولاً راجع به مسئلهی مسجد گوهرشاد، غیر از آن کتابی که آقای وحید جلیلی اشاره کردند،(۲) باز هم کتاب هست. یک کتابی(۳) در قالب رمان یا داستان نوشته شده، اما تاریخ همین حادثه است و من آن را خواندهام و میدانم، و با اطلاعاتی که من در ذهنم بوده تطبیق میکند. همین داستان مسجد گوهرشاد است با مقدمات و مؤخراتش، و اسم همهی این شخصیتها در آن هست و ماجراها را درست تعریف کرده که من آن کتاب را دارم. یکی این کتاب است. یکی هم یک کتاب دیگری است که یکی دو سال پیش آن را خواندم. آن هم مشروح قضایای حادثهی سال ۱۳۱۴ مسجد گوهرشاد را با مقدمات و مؤخرات و جزئیاتش نوشته. مثلاً جلساتی که در منزل مرحوم آقازاده(۴) تشکیل شده یا فرض بفرمایید که آنچه در صحن کهنه -صحن انقلاب- اتفاق افتاده یا اینکه اول بهلول کجا رفت، بعد آمد کجا، بعد چه جوری شد؛ اینها همه هست. کمااینکه در خود خاطرات بهلول هم -در اولش- هست. البته من کتاب خاطرات بهلول را نخواندهام اما چون از خود ایشان شفاهاً شنیدم، میدانم که همان چیزهایی که شنیدم، در آن کتاب هست -البته آن کتاب مدتی دست من بود؛ قبل از اینکه چاپ بشود آن را به من داده بود- ایشان جزئیات حادثهی آن دو سه روزی را که در اینجا بوده و روی منبر بوده -اول مسجد گوهرشاد را، بعد صحن کهنه و صحن نو و باز دوباره مسجد گوهرشاد را تا وقتی که فرار میکند از اینجا و میرود- در مقدمهی کتاب به احتمال زیاد آورده. بنابراین کتابهای دیگری وجود دارد. البته همینطور که گفتم، یک کتابی هست که تاریخ و گزارش آن حادثه است. بخشی از آن کتاب یادداشتهای مرحوم شیخ احمد بهار است؛ شیخ احمد بهارِ(۵) رماننویسِ معروف مشهد که در همهی حوادث بوده و روزنامه هم منتشر میکرده و آن روزها هم به مناسبتی روزنامهاش را تعطیل میکند. داستان، در عین حال، متن ماجرا بوده. بخشی از آن کتابی که عرض میکنم خاطرات اوست. باید اینها را بگردید پیدا کنید.
نکتهی دوم اینکه ببینید اصلاً قضیهی مسجد گوهرشاد برای چه به وجود آمد؟ این را فراموش نکنیم. نکتهی محوری، مرحوم حاج آقا حسین قمی است.(۶) مرحوم حاج آقا حسین قمی سر مسئلهی کشف حجاب گفت من میروم با رضا شاه صحبت میکنم و مجبورش میکنم که گوش کند. با همین نیت از مشهد بلند شد رفت تهران، که البته وقتی رسید تهران، ایشان را از طرف دولتیها هدایت کردند به شاه عبدالعظیم و آنجا در یک جایی نگه داشتند و شاه هم ملاقات نداد. البته ایشان گفته بود میروم و به او میگویم؛ اگر گوش کرد که هیچی، اگر گوش نکرد همانجا خودم خفهاش میکنم، میکشمش مثلاً؛ با این نیت رفته بود و نشد که ملاقات کند و بعد هم از همانجا ایشان را تبعید کردند به عراق. وقتی که ایشان در تهران بود، علمای مشهد در مسجد گوهرشاد جمع شدند برای اینکه بگویند که اولاً آقای حاج آقا حسین برگردند به مشهد؛ ثانیاً حرفهایی که ایشان خواستهاند، باید تحقق پیدا کند. اصلاً اجتماع علما در کشیکخانهی مسجد گوهرشاد که بعد منجر به اجتماع مردم شد، برای این بود. یعنی عنصرِ مرحوم حاج آقا حسین قمی فراموش نشود؛ یک ملّای واقعاً مجاهدِ فیسبیلاللهِ نترسِ آمادهای که حاضر بود برود در دهان شیر دیگر، یعنی هیچ اِبایی نداشت. از اینجا هم که بلند شد رفت، تنها رفت؛ با خودش مثلاً حَشم و خَدم و اینها نبرد، فقط دوتا از پسرهایش ظاهراً رفتند. این نکتهی قابل توجهی است.
نکتهی بعدی این است که مرحوم آقازاده فراموش نشود. آقازاده در قضایای مسجد گوهرشاد دخالتی نداشته، لکن دستگاه دربار، او را متهم کردند. بعد هم به خاطر همین اتهام، آقازاده را که در مشهد دارای شأن خیلی زیادی بود -اصلاً کسی تصور نمیکرد که مأمور دولتی به خانهی آقازاده برود، یعنی تا این حد که مأمور جرأت کند برود خانهی آقازاده- مأمورین رفتند در خانه گرفتند او را، کشیدندش بیرون، بدون اینکه اجازه بدهند حتی لباس مرتبی تنش کند، برش داشتند از مشهد اول بردند یزد و مدتی آنجا بود، بعد هم به تهران و بعد از یکی دو سال مسمومش کردند و شهیدش کردند. ببینید اینها عناصر مهم قضیهی مربوط به مسجد گوهرشاد است.
یک نکتهی دیگر این است که ببینید یک وقت قضیه مسجد گوهرشاد را از نگاه یک فاجعهی تاریخی که اتفاق افتاده نگاه میکنید؛ آن همین است دیگر، همینی است که تصویرهایش این جوری کشیده میشود؛ یعنی یک عده مردم مؤمن برای خاطر مقصودی در یک جای مقدسی جمع شدند، مأمورین دولتی ریختند اینها را کشتند. البته کشتار فقط در مسجد هم نبوده، بلکه بیرون، در فلکه -آن فلکهی قدیم که البته حالا دیگر نیست- بست پایین خیابان، جلوی آن باصطلاح خیابان تهران، یعنی خیابان امام رضا (علیهالسلام) اینجاها همه آدم کشته شده. همین درِ جنوبی مسجد گوهرشاد که الان آن درِ جنوبی بسته است و در محلش صحن قدس را درست کردهاند، آنجا به عوض صحن قدس یک راهرویی بود که میآمد در مسجد گوهرشاد و در همان راهرو عدهی زیادی کشته شدند که قضایایش را من نمیدانم کجا خواندم و الان واقعاً یادم نیست که این را خواندم اما مطلعم که همانجا عدهای را کشتند. کسانی میگویند ما از بالاخانه نگاه میکردیم و میدیدیم که مردم را میکشند و نیمهجان سوار کامیون میکنند و میبرند و در منطقهی عَلمدشت هم دفن میکنند؛ همان حرفهایی که معروف است. پس بنابراین یک نگاه، این نگاه است؛ نگاه یک فاجعهای که در مشهد به مناسبت حجاب اتفاق افتاده.
یک مسئله که به نظر من از این دایرهاش خیلی وسیعتر و مهمتر است، خود اصل مسئلهی حجاب است. حالا من دیدم که دوستان اینجا «روضهخوانی ممنوع» را مطرح کرده بودند، اما «حجاب ممنوع» یک موضوع خیلی مهمی است، که حالا خاطراتی هم که شما اینجا نقل کردهاید، غالباً دربارهی همین مسئلهی حجاب است. البته در این دو سه تا خاطرهای که من خواندم، خیلی چیزهای برجستهای نبود. خیلی چیزها را میشود پیدا کرد؛ حالا در ذهنیات خود ما حرفهایی هست و کسانی که در سنین ما هستند از بزرگترهایشان شنیدهاند، از مادرهایشان مثلاً که خودشان مواجه بودهاند و از خواهرهایشان مثلاً شنیدهاند؛ هستند هنوز افراد زیادی از این قبیل. مسئلهی حجاب دیگر مخصوص مشهد و مسجد گوهرشاد هم نیست. یک قضیهی وسیعِ همهجایی سراسری است در کشور و اقدامی که رضا شاه کرد و مواجهههایی که با رضا شاه شد. اینقدر هم دربارهی قضیهی حجاب، خاطره و داستان و اینها میتوانید پیدا بکنید که من خیال میکنم مجموعهاش یک چیز عظیمی خواهد شد. حالا شما گفتید مثل اینکه یکی از آقایان هم -نمیدانم کدام یکی از آقایان بودند- بنا دارند رمان بنویسند. خیلی به نظر من مسئلهی مهمی است که باز این هم از همان مسائلی است که درست رویش کار نشده و توضیح داده نشده.
یک مسئلهی دیگر آنهاییاند که نقشآفرینی کردند. ببینید شخصیتهای فرهنگی معروف زمان رضا شاه، مثلاً علی اصغر حکمت(۷) -اینها چهرهها هستند دیگر- در قضیهی کشف حجاب نقش ایفا کردند، نقش استعماری ایفا کردند، یعنی آن پشت جبههی حقیقی رضا شاه اینها بودند. رضا شاه تفنگ دستش بوده و اینها کسانی بودهاند که فکر میساختند و به رضا شاه جهتگیری میدادند که او تفنگ را کجا به کار ببرد. به نظر من این شخصیتهای فرهنگی خیلی مؤثرند، چهرههای اینها شناخته بشود. رضاخان فقط یک سفر خارجی رفت و آن هم به ترکیه بود در زمان آتاترک. آنجا زنهای بیحجاب را آوردند به او نشان دادند. ایدهی بیحجابی را به او تزریق کردند و بعد این دُور و بریهایش گفتند راه تمدن و اینها همین کاری است که آتاترک کرده و از آن وقت او به فکر فرو رفت و مقدماتش را شروع کرد. بعد ۱۳۱۴ دیگر اجباری شد اما قبلاً چیزهای دیگری بود.
نکتهی دیگر شخصیتهاییاند که اقدام کردند و کار کردند و میشود از آنها اسم آورد. امام (رضواناللهعلیه) یک بار به ما گفتند که من هیچکس را به شجاعت مرحوم آقای کاشانی ندیدم، ایشان مدرس را هم دیده بودند، اما درعینحال گفتند کاشانی. بعد سه قضیه از مرحوم کاشانی نقل کردند که دو تایش مربوط به همین قضایای مربوط به پهلوی است و متأسفانه سومیاش را من یادم نیست. آن قضیهای که بهطور مشخص مربوط به قضیهی حجاب است این است که گفتند خانهی ایشان در پامنار بود، مأمور کلانتری آنجا آمد پیش آقای کاشانی و گفت که مثلاً فرماندهمان سلام رساندند و گفتند که شبِ مثلاً سهشنبه، شما و خانوادهتان در فلان مجلس دعوتید -دعوت میکردند دیگر که با زنهایشان سربرهنه بیایند؛ حالا آمده بوده از آقای کاشانی دعوت میکرده- آقای کاشانی یک تشری به او میزند و تندی میکند. او میگوید که آقا فرمانده گفتند. آقای کاشانی میگوید -نزدیک به این تعبیر که- خیلی غلط زیادی کردند فرماندهتان!(۸) بعد او دستپاچه میشود، میگوید آقا مقامات بالا این را گفتند. آقای کاشانی باز میگوید مقامات بالا -نزدیک به این تعبیر که- خیلی غلط زیادی کردند این حرف را زدند! پا شو برو گمشو! میآید به رئیس کلانتری میگوید. او میگوید بابا نزدیک این سید نروید، خطرناک است. غرض، از این جور قضایا هست در مسائل مربوط به حجاب.
جزو همین فهرست دستگیرشدگان یکی هم مرحوم آشیخ هاشم قزوینی است دیگر که استاد ما بود. ایشان مدرّس درجهی یک بود در مشهد و ما سالها درس ایشان میرفتیم. ایشان میگفت که وقتی کشف حجاب شد، خب همه ناراحت بودند. دیدیم یکی از آقایان خیلی خوشحال است. گفتیم شما چطور [این قدر خوشحالی]؟ گفت خیلی کار خوبی شد، بگذار مردم بفهمند من چهل سال با چه کسی زندگی کردهام!(۹) غرض، حرف و گفت و نقل در حواشی مسئلهی حجاب خیلی زیاد است. من البته سالی که کشف حجاب شد، در دنیا نبودم؛ بنده متولد ۱۳۱۸ هستم یعنی چهار سال بعد از کشف حجاب، ولیکن خب مادرم و اینها نقل میکردند قضایا را و اینکه در خانه میماندند، مدتها بیرون نمیرفتند و برای بیرون رفتنهای اضطراری چه مشکلاتی را تحمل میکردند. هم از مادرم شنیدیم و هم از زنهای دیگر شنیدیم. خیلی قضایای واقعاً دردناکی است که اتفاق افتاده. اینها همه باید دیده بشود. یعنی اگر واقعا مسئله حجاب بحث میشود، این قضایا دیده بشود. پس مسئلهی حجاب یک مسئلهای شد جدای از قضیهی مسجد گوهرشاد، یعنی یک مسئلهی فراگیر بزرگِ مهم. به هر حال ما از زحمات آقایان خیلی متشکر هستیم. خداوند انشاءالله موفق و مؤیدتان بدارد.
۱) آقای وحید جلیلی، معاون فرهنگی - اجتماعی شهرداری مشهد
۲) "قیام گوهرشاد" نوشتهی سینا واحد
۳) "بر بامهای متصل"، نوشتهی عبدالله اسفندیاری، موسسهی نشر عروج؛ بیان مقطعی از تاریخ سالهای ۱۳۰۰ تا ۱۳۲۰
۴) ۱۲۹۴ – ۱۳۵۶ ه.ق؛ حاج میرزا محمد آقازادهی خراسانی فرزند ارشد آخوند خراسانی قدس سره؛ از علمای نافذ در بین مردم بود که تمامقد در مقابل رضاخان ایستاد و بعد از واقعهی گوهرشاد به دستور رضاخان دستگیر و در تهران زندانی شد و بعد توسط عوامل رضاخان به شهادت رسید.
۵) ۱۲۶۸ – ۱۳۳۶ ه.ش؛ نویسنده، شاعر، روزنامهنگار و از مبارزان ضد استعمار؛ روزنامهی "بهار" را در سال ۱۲۹۶ ه.ش در مشهد منتشر کرد.
۶) ۱۲۸۲ – ۱۳۶۶ ه.ق
۷) ۱۳۱۰ – ۱۴۰۰ ه.ق؛ وزیر معارف رضاخان در دولت ذکاء الملک فروغی؛ از افراد اثرگذار در قضیهی کشف حجاب بود. از جمله اینکه در بهمن ۱۳۱۳ در افتتاح دانشگاه تهران، به دختران دستور کشف حجاب داد.
۸) خندهی حضار
۹) خندهی حضار و معظمله
تاریخ : شنبه بیست و دوم تیرماه سال 1398 | ساعت 00 و 35 دقیقه و 58 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
زلزله فردوس زمینه آشنایی شهید کامیاب با مقام معظم رهبری شد/شهید کامیاب معتقد بود مجلس انقلابی میتواند آرمانهای نظام را محقق کند
مسعود حیدری معینی

«شهدا، الگوی جوانان در تحقق گام دوم انقلاب» عنوان شعار هشتمین روز از دهه کرامت است .به همین بهانه بافرزند کوچک شهید سید رضا کامیاب گفت و گویی انجام دادیم که در ادامه می خوانید:
*سرکارخانم کامیاب لطفا خودتان را معرفی کنید و از پدرتان برایمان بگویید؟
** من فاطمه سادات کامیاب هستم .پدرم درپنجم مرداد ۱۳۲۹ در روستای نوده گناباد در خانوادهای مذهبی،کشاورز وساده زیست متولد شد و پدرش هم روحانی بود ، وی در ۱۳ سالگی وارد حوزه علمیه گناباد و پس از گذشت ۲ سال به توصیه اساتیدش برای ادامه تحصیل به مشهد مهاجرت کردو پای درس اساتید مطرحی نشست،از جمله استاد ادیب نیشابوری،استاد صالحی،استاد مرتضوی .
* لطفا ازنقطه اوج برقراری ارتباط بین شهید کامیاب و مقام معظم رهبری برایمان بفرمایید؟
**زلزله سال ۴۷ در منطقه فردوس و کاخک طلبهها و روحانیون زیادی را برای کمک بهاین منطقه میکشاند و همین موضوع فتح باب آشنایی پدرم با مقام معظم رهبری و آغاز مبارزات سیاسی ایشان میشود..
آشنایی با رهبر معظم انقلاب زمینه آشنایی و همکاری وی با شهید عبدالکریم هاشمینژاد و آیتالله واعظ طبسی را هم فراهم میکند و بهاین ترتیب، هسته ۴ نفری روحانیان انقلابی مشهد در آن زمان تکمیل و شروعی برای فعالیتها و سخنرانیهای روشنگر شهید کامیاب میشود . پدرم به حضرت آیت الله خامنه ای پیشنهاد می دهد کلاس تفسیر قرآن در حوزه علمیه مشهد برگزار شود که با استقبال خوبی از سوی طلاب رو به رو شد.
*از روند انتخاب ایشان به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی برایمان بفرمایید؟
**شهید کامیاب معتقد بود ، اگر در مجلس شورای اسلامی افرادی مکتبی، سازشناپذیر، متقی، فداکار، متفکر، مبارز و آگاه بهمسائل سیاسی روز و در یک کلام در خط امام باشند، تحقق آرمانها و اهداف شایسته یک نظام انقلابی و اسلامی امکانپذیر است، بنابر همین اعتقاد و پس از انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و شهادت چند تن از نمایندگان مشهد مانند شهید دیالمه، شهیدصادقی و شهیداسداللهزاده در هفتم تیرماه ۱۳۶۰، با پیشنهاد شهید هاشمینژاد، در انتخابات میاندوره مجلس شورای اسلامی از حوزه مشهد شرکت میکنند، حضوری که با استقبال گرم مردم مشهد روبهرو میشود و از میان ۳۸۸ هزار رای ماخوذه صحیح، با کسب قریب به ۲۹۴ هزار رای، یعنی حدود ۷۶درصد آرا، بهعنوان نماینده مردم مشهد انتخاب میشود که این درصد بالا، از ابتدای انقلاب تاکنون در خراسان رضوی بینظیر بوده است.
لطفا از جریان ترور و شهادت شهید کامیاب برایمان بگویید؟*
**روز ۸ مرداد، یعنی ۶ روز بعد از انتخابات مجلس شورای اسلامی، مصادف با ۲۷ رمضان ۱۴۰۲ قمری، ساعت ۱۱ ظهر شهید کامیاب ، از دفتر حزب جمهوری بهسمت منزل حرکت میکنند،چون قرار بوده ساعت ۱۲ خود را بهفرودگاه برسانند همزمان با حرکت خودرو ، موتورسواری با دو سرنشین وی را تعقیب می کنند و در تقاطع خیابان راهآهن و خواجه ربیع( تقاطع راه آهن) زمانی که سرعت ماشین کم میشود، دو گلوله بهکتف و جمجمه وی شلیک میکنند.
به رغم این که شما با همسر و فرزندانتان در جایی دیگر سکونت داشتید چرا اکنون در منزل شهید سکونت دارید؟*
بعد از این که مادر م در سال۱۳۹۲به رحمت خدا رفتند تصمیم گرفتیم به هر شکل ممکن منزل شهید را حفظ کنیم و از زمانی که به یاددارم همیشه در اینجا جلسات مختلف مذهبی،تلاوت قرآن و روضه اهل بیت خوانده می شدو در تمام ایام ماه مبارک رمضان جلسات قرآن برگزار و شب های قدر هم برنامه داشتیم خوب به یاد دارم که مادر معلم قرآن بودند و به دختران همسایه و محله آموزش قرآن می دادندو در این خانه همیشه به روی اهل محله و عاشقان اهل بیت باز بوده و هست بنابراین با همسرم تصمیم گرفتیم در این خانه ساکن شویم و نگذاریم این جلسات تعطیل شود چون اینجا یک پایگاه فرهنگی هست و ما باید به آن توجه خاص داشته باشیم تا بتوانیم یاد ونام شهید را همیشه زنده نگه داریم .
*متوجه شدیم که شما شاغل هستید در صورت امکان از شغلتان برایمان بگویید؟
**بله من معلم هستم
*چرا این شغل را انتخاب کردید؟
**معلمی شغل انبیا است و من هم یاد گرفتم در زندگی الگوی خودم را ائمه طاهرین قرار دهم از سویی پدرم و مادر که هرکدام به نوعی معلم بودند آنها با تاسی به اهل بیت از همه چیز خودشان گذشتند تا به اهدافشان که از جمله ثبات این انقلاب و اهداف متعالی که داشتند گذشتند من هم احساس کردم بهترین کاری که می توانم انجام دهم تا راه پدرم را رفته باشم کار در حوزه علمی و فرهنگی است چون معلم با بچه ها سر و کار دارد و بچه ها فطرت پاکی دارند
*از کرامات دهه کرامت در زندگی خودتان برایمان بگویید؟
**همانطور که گفتم همیشه سعی کردم ائمه اطهار را الگوی زندگی خودم قرار دهم وحالا که این افتخار نصیب ما شده که در شهر مقدس مشهد و در کنار مرقد نورانی امام رضا(ع) ساکن هستیم و ایشان و خواهر بزگوارشان اهل کرم واحسان و بخشندگی هستند من هم سعی کرده ام این شیوه را الگوی خودم قرا ر دهم .وقتی که میبینیم حضرت معصومه(س) به خاطر مهربانی و ارادت به برادر رنج سفر را به تن می خرندتا دیداری تازه کنند ما هم سعی می کنیم این مهربانی، بخشندگی و کرامت را در زندگیمان باشد
و اگر بخواهم به طور خیلی ساده و راحت برایتان مثال بزنم ،همین برخورد کریمانه با همسر ، فرزند و اطرافیان داشته باشیم و اگر همه مردم در این مسیر قرار بگیرند و حداقل همین یک خصوصیت اخلاقی و کرامت داشتن را سرلوحه خود قرار دهیم جامعه ای خواهیم داشت که به سوی کرامت و بخشندگی پیش خواهد رفت .
*محل دفن شهید کامیاب کجاست؟
**در دارالزهد حرم مطهر امام رضا (ع)دفن هستند.
*چرا این مکان برای دفن شهید انتخاب شد؟
**حقیقتش این است که اسم ایشان رضا انتخاب شد و زندگی پدرم از کودکی با حضرت رضا(ع)گره خورده بوده است پدرم دوران کودکی خود را در روستا گذرانده و دچارآسیب دیدگی شدیدی در حین کار کشاورزی می شوندوقتی پدرم به بیمارستان گناباد منتقل می شوند پزشکان وی را جواب می کنند و به ناچار به بیمارستانی در مشهد منتقل می شوند و اینجا هم پزشکان وی را جواب می کنند و پدرم مدت ۲۰روز در کما بودند .پدربزرگم او را به حرم امام رضا(ع) می برند و دخیل می بندندو از امام رضا(ع) می خواهند پدرم را شفا بدهد و پدر بزرگم می گوید اگر فرزندم شفا یافت او را در مسیر توقرار خواهم داد و لباس روحانیت به تنش خواهم کرد و فرزندم را در مسیر تبلیغ دین پرورش میدهم و پس از این عهد، پدرم شفا می گیرد و زندگی خود را در مسیر امام رضا(ع)قرار می دهد. در مشهد تحصیل و زندگی می کنند،شهید می شوند و در مشهد و کنار مضجع شریف آقا دفن می شوند .
تاریخ : جمعه بیست و یکم تیرماه سال 1398 | ساعت 09 و 18 دقیقه و 38 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
تولیت آستان قدس رضوی در برنامه گفت و گوی ویژۀ خبری:
آستان قدس به دنبال درآمد به هر قیمتی نیست/ خدمت به امام رضا(ع) محدود به حضور در حرم رضوی نیست

قدس آنلاین: حجتالاسلام و المسلمین احمد مروی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با تبریک دهه کرامت و گرامیداشت شهدای قیام گوهرشاد اظهار داشت: نسبت به دوره گذشته آستان قدس رضوی باید از تولیت فقید آستان قدس یاد کنیم که خدماتی داشتهاند؛ همچنین یاد برادر عزیزم آقای رئیسی که خدمات ارزشمندی داشتند؛ این گونه نیست که به همه آنچه صورت گرفته خط قرمز بکشیم و یا اینکه بگوئیم هرچه صورت گرفته مثبت بوده؛ ما ارزیابی میکنیم و کار بشری باید ارزیابی و بازنگری شود.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: با کارشناسان و عقل جمعی در این مسیر حرکت میکنیم و شعار و سیره ما این است؛ کارهای مثبت فراوان را ادامه میدهیم و اگر در بخشی از کارها به این نتیجه رسیدیم که نیاز به بازنگری دارد حتما این کار را با توجه به شرایط و رویکردها صورت میدهیم؛ در کلیات و اصول که زائرمحوری است تغییر نداریم.
مروی بیان کرد؛ نگاه به زائران محروم که در حکم مقام معظم رهبری مورد تاکید است در اولویت است و زائرسرا نیز ساخته شده است؛ اصل خدمت به زائر محروم و فراهم کردن تسهیلات ادامه دارد اما ممکن است در نوع خدمت دادن بازنگری کنیم؛ ممکن است در مصادیق اصل خدمت بازنگری کنیم اما نگاه به زائر ادامه دارد و تغییری ندارد.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه دو نوع خدمت برای زائران و مجاوران داریم گفت: یکی خدمت معنوی و معرفت افزایی است که باید زائر و مجاور داخلی و خارجی را بربگیرد و از فضای معنوی این مکان استفاده کند و معرفت دینی وی بالا رود؛ بحث فرهنگی و معرفت افزایی را دنبال میکنیم و دوم تسهیلات به زائر دادن است.
مروی اظهار داشت: مسئلهای که مقداری دغدغه زائران است مسئله پارکینگها است؛ پارکینگهایی در یک مقطع زمانی ساخته شد که شاید پاسخگوی بخشی از نیازها بود اما الان اصلا آنها پاسخگوی نیازها و بخشی از نیازها نیست و با مسئولان شهری و استانی برای گسترش پارکینگها صحبت کردیم و جلساتی نیز داشتهایم تا زائر دغدغه پارکینگ نداشته باشد و دغدغهاش کمتر شود.
وی با اشاره به ساخت و سازهای اطراف حرم رضوی بیان کرد: دو مسئله است؛ اول اینکه باید بافت فرسوده تغییر کند؛ این حرم و آستان و این قداست اطرافش نیز باید متناسب باشد؛ کوچههای قدیمی قابل قبول نیست و باید نوسازی شود که شروع شده و دنبال میشود و دولت نیز باید کمک کند که قول نیز داده؛ مجلس نیز باید به کمک بیاید؛ اما در مورد نوسازی حرف داریم باید نوسازی به گونهای باشد که مناسب با آستان و معنویت آستان باشد که متاسفانه این الان این گونه نیست و ساختمانها و پاساژها و هتلهای اطراف حرم رنگ و بوی غربی دارد. ما به عنوان مسلمان و ایرانی در این بحث معماری صاحب سبک هستیم اما آن را کنار گذاشتهایم و نوسازی اطراف حرم امام رضا(ع) مدل غربی است و تلاش میکنیم از این پس نوسازی متناسب با فضای شهر مشهد باشد.
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: از کارهای خوب دوره قبل که قابل تحسین است مسئله «خادمیاری» است؛ کسانی که توانایی و تخصص دارند در هر نقطهای که هستند به نام امام رضا(ع) در خدمت محرومان قرار میدهند؛ خدمت به امام رضا(ع) محدود به حضور در حرم رضوی نیست.
مروی ادامه داد: این هدف خادمیاری است که مقدس است و الان این انجام شده و ۲۰۰ هزار نفر برای خادمیاری ثبت نام کرده و ۸۰ هزار نفر گزینش شدهاند اما بخش قابل توجهی بدون توجه به هدف اصلی، توقع حضور در حرم رضوی را دارند که این جزو اصول اولیه نبوده و باید فلسفه خادمیاری مورد توجه باشد. اگر این سامانه را باز بگذاریم شاید میلیونها نفر ثبت نام کنند؛ این برنامه ادامه مییابد اما نیازمند سیاستگذاری خاص خود است.
وی در مورد محرومیت زدایی توسط آستان قدس رضوی گفت: یکی از مسئولیتهایی که بر دوش ما است این است که از ظرفیت آستان در جهت رفع محرومیت مردم قدم برداریم؛ این که بگوئیم مسئول محرومیت زدایی در کشور هستیم این گونه نیست زیرا محرومیت زدایی وظیفه دولت است اما امکاناتی داریم که میتوانیم به کمک بیائیم.
مروی افزود: کشور ما حادثه خیز است و در این امور عاجل میتوانیم و خود را موظف میدانیم با تمام امکانات به میدان بیائیم؛ در زلزله کرمانشاه آستان و در سیل امسال آستان و خادمان و خادمیاران با قدرت به میدان آمدند؛ روزانه شاید ۱۰ هزار غذای گرم به سیل زدگان ما تحویل داده شد.
وی گفت: در کنار دستگاههای دولتی و خیرین و مردم به کمک آمدهایم و تعللی نداریم اما آنچه بیشتر مورد توجه است توانمندسازی نیازمندان است؛ محرومیت زدایی را در تحویل بسته غذایی نمیبینیم؛ این را نیز در جای خود انجام میدهیم اما هدف اصلی ما این است که نیازمندان را توانمند کنیم که روی پای خود بایستند مثل اشتغال؛ برای سیل زدگان بررسی کردیم و کار کارشناسی صورت دادیم.
تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: بررسی کردیم که چه کاری ضرورت دارد؛ از کارهایی که ضرورت داد در مناطق سیل زده صورت دهیم ایجاد اشتغال است که بعد تبلیغاتی و رسانهای ندارد؛ اشتغال بعد رسانهای و تبلیغاتی ندارد و دنبال کار تبلیغاتی نیستیم؛ مردم خودشان درک میکنند.
مروی تاکید کرد: آنچه داریم متعلق به حضرت است و اگر خود حضرت حضور جسمانی داشتند چه میکردند؟ این را باید در اولویت بگذاریم و در زمینه اشتغال در حال سرمایهگذاری و برنامهریزی هستیم. امکانات ما محدود است و براساس نیازها حرکت میکنیم؛ مثلا مناطق سیل زده مشکلاتی دارند و نهادهای انقلابی مشغول هستند و شاید با ۵۰ میلیون تومان وام بتواند فرد سیل زده دامداری یا کشاورزی راه بیندازد و یا قناتش را لایروبی میکنیم و از کار دانش بنیان نیز غافل نیستیم.
وی تصریح کرد: شرکتهای آستان بیش از آنچه هست برجسته شده؛ آستان فقیر نیست؛ پول و امکانات دارد اما اینکه تصور کنیم هلدینگ عظیم اقتصادی داریم این گونه نیست؛ شرکتهای اقتصادی باید در جهتی باشند که کمتر سرمایهگذار رغبت میکند یا الان مشکل مردم است؛ دارو مشکل مردم است؛ سعی کردهایم در حوزه دارو سرمایهگذاری کنیم و این از گذشته نیز بوده و باید آن را گسترش دهیم. بخشی از کار ما کشاورزی است؛ موقوفات ما زمین است و بهره برداری جز کشاورزی نداریم و باید محصول کشور را پاسخ دهیم.
مروی گفت: هر کار اقتصادی ما باید پیوست فرهنگی داشته باشد و نباید به دنبال درآمد به هر قیمتی باشیم و سودآوری به هر قیمتی مدنظر نیست؛ کار اقتصادی باید سود داشته باشد و سودآوری باید وجود داشته باشد اما نه به هر قیمتی؛ ممکن است در حوزه کشاورزی با چند بار کود دادن محصول بیشتر شود اما برای مردم مضر باشد و ما این کار را نمیکنیم.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار داشت: دنبال سودی هستیم که با فرهنگ اقتصادی و دینی ما مطابقت کند؛ بحث «مالها» مطرح است که اینها با این فلسفه ناسازگار است و ما دنبال اینها نیستیم.
مروی گفت: سرمایه اصلی آستان اعتماد مردم و موقوفات و نذورات است؛ شرکت اقتصادی هم داریم اما منبع پایدار ما اعتماد مردم است؛ این منبع لایزال آستان قدس رضوی است برای اینکه این اعتماد را حفظ کنیم باید شفاف سازی داشته باشیم تا اعتماد مستمر باشد؛ این از قبل نیز بوده و اکنون نیز در برنامه ماست که شفاف سازی کنیم و درآمد و هزینه را به عرض مردم برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: شفاف سازی را رعایت میکنیم که مثلا چقدر مالیات دادیم و کجا دادیم؛ بخشهایی از مالیات طبق فتوای امام معاف هستند؛ حسابرسی و نظارت بر هزینهها و عملکرد و درآمدها قبلا هم بوده اما باید گسترش یابد؛ این اعتماد و استمرار میبخشد؛ حسابرسی در همه بخشها و حوزهها باید وجود داشته باشد. رهبر انقلاب در اوایل معاونت حسابرسی و نظارت را ایجاد کردند که کار بسیار خوبی بود و این به معنای بی اعتمادی نیست؛ مقام معظم رهبری نیز فرموده بودند که اعتماد سرمایه بزرگ و گرانبهایی است که نباید از بین برود و حسابرسی و نظارت برای استمرار این اعتماد است.
مروی ادامه داد: در تمامی مجموعهها حسابرسی و نظارت میکنیم و برای ادامه اعتماد این کار را میکنیم؛ موقوفات امانت است و ما امانتدار هستیم و همه سازوکارها اندیشیده شده و از این موقوفات بهرهوری بهینه صورت میگیرد؛ نیت واقف همواره مورد توجه ما است و خود را ملزم به اداء میدانیم و تغییری در نیت نمیدهیم مگر اینکه الان کارآیی نداشته باشد؛ مثلا عنوان شده این مقدار درآمد را برای روشنایی حرم شمع بخرید که اکنون کاربرد ندارد؛ سازوکار لازم برای حفظ موقوفات را داریم تا وقف اجتماعی داشته باشیم؛ وقف یک منبع پایدار برای واقف و موقوفه است.
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: مردم باید نسبت به فرهنگ وقف اهتمام بیشتری داشته باشند؛ مدرسه سازی و درمانگاه در راستای وقف اجتماعی است که باید گسترش پیدا کند. مثلا شیرخوارگاهی که بازدید داشتم با کمبود بودجه روبرو است و باید خیرین و دولت پای کار بیایند و در این حوزه وقف کارساز است و ما خود را موظف به اجرای نیت واقف میدانیم.
مروی در مورد یگان حفاظت آستان قدس رضوی افزود: گاهی اتفاقات خوب در کشور ما تحلیل سیاسی و یا جناحی دارد؛ این خوب نیست که هر چیزی را پیوست جناحی بدهیم؛ در آستان مسئله حفاظت همیشه بوده؛ سالانه چندین میلیون زائر داریم؛ از قدیم در آستان اداره آگاهی حضور داشته و نیروی حفاظت حضور داشته و چیز جدیدی اتفاق نیفتاده و همانهایی که بوده و لازم هست که باشد ساختارمند شد و یگان حفاظت نام گرفت و این گونه نیست که آستان از خودش نیروی حفاظت و نظامی تشکیل داده باشد.
وی بیان کرد: ما باید امنیت زائر مورد توجهمان باشد و زائر باید اطمینان خاطر داشته باشد و از دستگاههای موجود در حرم و آستان استفاده کرده و ساختارمند شده اما نگاه سیاسی و جناحی به برخی از کارها آسیب میزند.
تولیت آستان قدس رضوی در مورد مباحث فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: ما ظرفیت گستردهای در آستان قدس رضوی داریم که خود این حرم است؛ انتشارات و دانشگاه و برنامه تبلیغی داریم و باید برای ارتقای فرهنگ دینی مردم بهره بگیریم؛ حضرت آقا نسبت به محرومان توصیه دارند و نسبت به بالا بردن بینش فرهنگی و دینی مردم نظر دارند؛ باید مخاطبان را دستهبندی کرد زیرا همه رقم مخاطب در حرم رضوی حضور دارد.
مروی افزود: در سطوح مختلف علمی و دانشی و طبقات اجتماعی زائر داریم؛ درصددیم به گونهای برنامهریزی کنیم که همه اینها از برنامههای فرهنگی آستان بهره ببرند؛ در برنامه فرهنگی، آمار و رقم و عدد نمیخواهیم؛ بیتوجهی به آمار درسی است که بنده در دفتر مقام معظم رهبری گرفتهام به خروجی و برآیند کار توجه داریم؛۱۰۰۰ ساعت سخنرانی در حرم داشتیم؛ این ۱۰۰۰ ساعت و یا این انتشار کتاب خروجیاش چقدر بوده است؛ سازوکار سنجش افکار عمومی چیست؟ این باید فراهم شود. انتشاراتی به عنوان به نشر داریم اما خوراکی ما پسوند رضوی دارد و کار فرهنگی ما پسوند غیرفرهنگی دارد؛ دنبال این نیستیم که بگوئیم دهها مجله و کتاب چاپ کردهایم؛ یک کتاب چاپ کنیم اما فاخر باشد.
وی بیان کرد: مرحوم امام فرمودند همه کتابهای شهید مطهری را تائید میکنیم و بنده نیز گفتهام باید طوری کار کنیم که مقام معظم رهبری بفرمایند همه کتب دینی آستان قدس رضوی را تائید میکنیم؛ دنبال اثرگذاری هستیم و اینکه خروجی کار چیست.
مروی با اشاره به سالروز قیام گوهرشاد تاکید کرد: امشب شب بیست و یک تیر است؛ ۸۴ سال قبل عدهای از مومنان و مسلمانان غیرتمند که در برابر فرهنگ تهاجمی رضاخان ایستادند به شهادت رسیدند؛ آنها دنبال مبارزه برای حفظ عفت و حجاب و پاکدامنی بودند. رضاخان میخواست چادر را بردارد زیرا این نماد عفاف و پاکی و پاکدامنی است و میخواست جامعه بیعفت شود تا بر آن مسلط شود؛ عدهای در این مسجد تحصن کردند و مرحوم بهلول منبر رفت و البته شهدای مسجد گوهرشاد مظلوم واقع شدند؛ عده زیادی زنده بودند و دفن شدند؛ پدرم که از کسبه مشهد بود نقل میکرد که جوان بودم و در مراسم حضور داشتم و در جایی پناه آوردم؛ ماموران میگفتند زنده و مرده را دفن کنید؛ پدرم میگفت میشنیدم عدهای زنده بودند اما با شهدا در کامیون قرار میدادند و میبردند.
وی افزود: برای حجاب خون داده شده و این حجاب علامت پاکی و پاکدامنی است و این مصونیت است؛ اوایل اسلام خانمهایی که اسلام میآوردند و متشخص بودند از چادر و حجاب استفاده میکردند؛ حجاب وزن اجتماعی میداد و نباید حجاب را دست کم گرفت.
تاریخ : جمعه بیست و یکم تیرماه سال 1398 | ساعت 09 و 08 دقیقه و 56 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()
تاریخ : پنجشنبه بیستم تیرماه سال 1398 | ساعت 22 و 39 دقیقه و 04 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()




تاریخ : پنجشنبه بیستم تیرماه سال 1398 | ساعت 07 و 31 دقیقه و 18 ثانیه | نویسنده : اسماعیل روحی | نظرات()